sadece 1 kere kadıköy'de bir abiden rica edip denemek istemiştim ama sürmeyi pek becerememiştim. dengede durması çok zor mudur acaba? dengede durması kolay olsa bile otobüsle gitmek ya da yayan gitmek daha mantıklı bence.
park etmekte sorun yaşadığı için fazla ücret aldığı insanlar varmış. uzun maraton koşucusundan daha yavaşmış.
Martı ise en az 15 yaşını doldurmuş olmayı güvenlik açısından zorunlu tutar. Tüm dünyada yapılan sürüşlerde ortalama elektrikli scooter kullanım yaşı 32'dir. Dünya çapındaki mikromobilite araçları ortalama 25 km/sa hıza çıkabiliyorken Martı elektrikli scooterlarının hızını güvenlik açısından 18 km/sa ile limitlemiştir.
taskiye alternatif olan istanbula nefes aldıran mobil uygulama. hem aracıyla ekstra bir gelir sağlanmasına vesile olunan hem de yolcuya alternatif bir sürüş sunan başarılı uygulama. Lakin yasallaşma süreci hale belirsiz olsa da (hukuken evet ama pratik de değil ) iyi bir başlangıç.
bugün " emek " kavramı üzerinden içi boş duygu sömürüleri yapıyorlar ancak oldukça açık ki sürücüsüz araçlar bunların ağzının suyunu akıtıyor.
bugün taksi lobisini yok edebilmek için emek üzerinden duygu sömürüsündeler. yarın lobi ortadan kalksa, her yerde tag'ler dolaşsa.
bir sonraki hedefleri " ya biz bu sürücülerden nasıl kurtuluruz, sürücüsüz taşıma için gerekli yasal ve çevre düzenlemeleri oluşturulmalı " anlayışı üzerine faaliyete, lobilere, çalışmalara geçiş yapmak olur.
olur demeyelim, olacak. bu, doğanın kaçınılmaz sonucu.
niye şoföre bi dünya pay versin. onu da kendisi istiyor, isteyecek. sistem, mantık buna götürür zira.
daha iyisi varsa, kimse kötüyle idare etmek istemez(en azından bu iştaha sahip olan kimse -ki bu tür işler için sağlam iştah gerekir-). daima daha iyiye. daha fazla sonuca.