Istanbul'da birkaç defa kullandım ve evet oldukça eğlenceli bir şey. 2 veya 3 liradan açılıyordu galiba ve sonra dakikası 60 kuruş şu an yanlış hatırlamıyorsam. Yokuşlarda sıkıntılı, düz yolda rahat kullanılıyor.
geçen caddebostanda bankta oturuyorken bunlardan biri ayağımı ezerek hızlı bir şekilde geçti. o sinirlilik haliyle koşarak yakaladım eleman çıtı pıtı bir kız bide hani bi tane çaksam allahına kavuşturacağım. durumu anlattım dikkat etmesini söyledim özür diledi gitti. bir gün valla elimde kalacaksınız haberiniz olsun. özellikle caddebostanda scooter kullananlar çok dikkat etsin.
Bağdat caddesinde denk geldim kendisine. Türkiye nin ilk e-scooter girişimi ve sunulan scooterların yazılımı ve elektronik donanımının tamamen Türkiye’de yerli mühendisler tarafından tasarlanmıştır. Kullanmak için Google play store ya da ios dan Marti uygulamasini indirmeniz gerekmektedir. Yalnız bu scooterı alıp oyle istanbul un her yerinde kullanamiyorsunuz. Kadıköy de fener ve Maltepe sahili arasiyla sinirlidir.
Ben bunu ilk binisimde bilmediğim için, (bknz:isbike) mantiginda düşünmüştüm, alip Kadıköy iskelesine kadar gitmeye kalmıştım ki Şükrü Saraçoglu stadıni goremeden uzun ve yuksek bi sinyal sesinin gelmesiyle geri dondum martinin yurt sınırlarına. Ayrica günün her saati kullanima açık degil. Akşam belli bi saatten sonra bakıma girdiği için kullanim disi kaliyor.
Kullanimi oldukça kolay uygulama sizi cok güzel yönlendiriyor. Uzerine bindiginizde sag elinizde gaz sol elinizde frene basarak çok rahat bi şekilde ilerliyorsunuz. Park yeri olarak oype bi istasyonu falanda yok. Normal bisikletinizin nasil kilidi var ağaca falan bağlıyorsunuz. Bunu da oyle park edip uygulamadan resmini çekip turunuzu sonlandiriyorsunuz.
Eveeeetttt buraya kadar güzel lakin fiyatı biraz tuzlu. Başlangıç 3 TL ve dakikası 0,75 TL olarak ücretlendiriliyor. Ilk kulllanim için 10 TL çek veriyor. 10dk ücretsiz kullanabilirsiniz yani.
Hiz olarak 25 km kadar. Ben 3km 17dk gittim.
özellikle de istanbul'da yoğunlaşan bu martı scooter tipi araçlar yollar ve kaldırımlarda risk oluşturmalarının yanı sıra durduğu zamanlarda da sorun teşkil etmeye başladılar. ağaçlara, direklere, apartmanların ön demirlerine, trafik levhalarına kilitleniyor ve izinli izinsiz sahiplenmeler başlıyor. başta Kadıköy belediyesi olmak üzere belediyeler de katı düzenlemelere yönelmek durumunda kaldılar.
18 km hız sınırı ile beni deli eden şey.Gaziosmanpaşadan esat caddesine bir kere ineyim dedim,kendi kendine drift attı yolda.Bayır aşağı inersem tabi hız sınırını aşarım.bir de az şarj ile yokuş yukarı gittiğim yerler var ondan komiği yok.
15 dakikası 9 tl yazdı.