Bilim adamlarını gündemden düştükleri zaman magazin adına kullandıkları iyi pirim yapan gezegen. Hayır niye venüs deĞil satürn değil de neden mars?
"Mars'ta canlı belirtileri"
"Mars'a gezi düzenlenecek"
" #marswantsiswater " @nasa
"Mars'ta su bulundu"
"Mars'ta kalıplaşmış bok fosili" ahaah allam ya. Neyse.
"Mars'ta yağmur bekleniyor"
Mars'ta yağmur bekleniyormuş.
hayır yağsa nolur yağmasa nolur. Mars'ta
tarlan mı var, mahsulün mü kuruyor, ne bu
heyecan yani?
Hiç şık deĞil, lütfen mars'ı böyle şeylere alet hedevat hırdavat etmeyelim, kullandırtmayalım. 21 aralıkta mars dünyaya en yakın zamanını yaşayacak. Az yüzümüz olsun.
Nasa Mars'a adam gönderecekmiş. Sadece bir kişi gidebilecek, giden de geri dönemeyecekmiş. ilk aday olan mühendise bu iş için ne kadar isteyeceğini sormuşlar:
- 1 Milyon Dolar demiş ve eklemiş - kızılhaça bağışlayacağım.
ikinci aday olan doktora da aynı soruyu sormuşlar. Doktor:
- 2 Milyon Dolar demiş. - Bir milyonunu aileme bir milyonunu da tıbbi araştırmalara bağışlayacağım.
Üçüncü aday olan Temel aynı soruya:
- 3 Milyon Dolar diye cevap verince yetkililer diğerleri bu kadar az isterken kendisinin neden 3 milyon dolar istediğini sormuşlar. Temel yetkililere doğru eğilmiş, kısık bir sesle:
- 1 milyonunu ben alırım, 1 milyonunu size veririm, mühendisi de Mars'a göndeririz.
bu gece saat 23.00 gibi will.i.am tarafından bu amaç için yazılan Reach for the Stars adlı şarkının ilk defaCuriosity adlı uzay aracından dünyaya canlı canlı yayınlanacağı gezegen. linki bulamadım, girin nasaya izleyin.
son günlerde curiosity'nin attığı tweet ve gönderdiği video'larde sayesinde yüzeyini ezberleyip benimsediğim ve artık hiç de öyle uzak gibi gelmeyen gezegendir.
böyle genelde dağlık gibi ama dağları çok yüksek değil, çöl gibi bir havası var ama tam çöl de değil sanki.
çok taşlık, video'larını izlettiklerimden "yer çekiminin olmadığı ortamda o taşlar nasıl orada duruyor." diye soranlar oluyor. bir mars uzmanı edasıyla "ee ama orada da mars çekimi" var diyorum.
sevdim ben bu kızıl gezegeni. gün gelir de ucuza- ya da tamam ucuzu geçtim bütçemi aşmayacak bir projeyle- mars'a böyle toplu turlar falan düzenlenirse gitmek isterim. gülmeyin bence hemen, geçmişte güldükleri pek çok teknolojiyi şuan beğenmiyoruz, onu düşünün.
2030 yılında insanlı yolculuk planlanan gezegen. bu planda 20-40 yaş arası 50 çift marsa gönderilecek, bu çiftler amerikalılardan ve fransızlardan seçilecek bunun nedeni projeyi bu 2 ülkenin yapması. marsa müslüman birinin götürülmemesi planlanıyor ve hiçbir dinin ibadethanesi olmayacak. kısaca yeni bir dünya kurulması planlanıyor. bunlar tabi proje aşamasında fikirler. dinle ilgili kısmını tasvip etmiyoruz haliyle.
nedense total recall dan miras kalmış kızıl gezegen.
merak adlı bir robot mars yüzeyinde araştırma yapıyor şu anda.
karbon oranını ölçecekmiş bu sayede orada en azından bir dönem canlıların yaşayıp yaşamadığı saptanacakmış.
çok imreniyorum bu yüzden gavurlara itiraf ediyorum.
adamın derdi ne bizim derdimiz ne diye kıyas yapmaya daha başlarken kafam acımaya başlıyor.
bizde hep yurtdışı menşeili ürünler taklit edildiği için (tanzimat fermanından beri bu böyle) mars gelmeden ülkemizde metro ürünü çıkmıştır ve muhtemelen metro kadar satmayan ama mutlaka bir kere şans verilmesi gereken bardır.
ortalama sıcaklığın -20 derelerde olduğu, bu yüzden biraz küresel ısınma, birazda atmosfer oluşturulduğu taktirde, insanoğlunun kolonileşebilme ihtimalinin en yüksek olduğu gezegen. Belkide insanoğlunun varlığını bu kızıl gezegen kurtaracak!