mars

entry261 galeri79 video2
    176.
  1. Bulunduğumuz güneş sistemi içinde,dünyadan sonra hayran olduğum gezegendir. Kızıllığı ve olimpos gibi devle beni mest etmiştir. Bir gün evrende seyahat etme imkanı bulursam eğer mars kesinlikle gideceğim ilk yerdir.
    1 ...
  2. 175.
  3. nasa, insight aracının sensörlerinin kaydettiği sesi yayınlamış. uzayda kaydedilen ilk ses olmasa da sanıyorum bir gezegenin içinden kaydedilen ilk ses.

    https://youtu.be/yT50Q_Zbf3s
    2 ...
  4. 174.
  5. 173.
  6. 172.
  7. gün doğumu turuncu değil mavi oluyor, çünkü atmosferi meydana getiren elementler farklı.

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/1754832/+
    1 ...
  8. 171.
  9. elon musk'ın kutuplarındaki buzulları termonükleer silahla vurarak atmosfere karbondioksit boşaltma gibi bi fikri vardı noldu ona ya.
    0 ...
  10. 170.
  11. Güneş sisteminde kendine yer edinmiş kızıl gezegen. Atmosferi yaşama elverişli hale nasıl getirilecek merak ediyorum. ''Dünya'nın atmosferinin bile içine etmeye başlayan insanoğlu, mars atmosferni mi yaşama elverişli hale getirecek'' diye düşünmemek elde değil.
    0 ...
  12. 169.
  13. bugün kanlı ay'ı izlerken ayın altında görünen parlak noktayı "bu yıldız da aydan parlak anasını satayım" diye sövdüğüm yıldız falan değilmiş, marsmış...
    1 ...
  14. 168.
  15. dünyadan bakınca çıplak gözle görünebilen gezegenlerden biri.
    0 ...
  16. 167.
  17. Gunese en yakin dorduncu gezegen. Ve saniyorum ki yasam belirtisi olan tek gezegen. Belli mi olur belki bir gun yerlesiriz, kismet.
    0 ...
  18. 172.
  19. Tavla oynarken en çok yediğim sayıdır.
    1 ...
  20. 171.
  21. ilk ayak basacak insanın 17 yaşında ergen olduğunu öğrendiğim günden beri uyuyamıyorum.
    1 ...
  22. 170.
  23. Güney yönünde tüm ihtişamıyla parlamakta.
    1 ...
  24. 168.
  25. nasa'nın organik molekül bulduğunu açıkladığı gezegen.
    1 ...
  26. 168.
  27. Nasa'nın milyon dolarlık araştırmalar yaptığı ve çok yakın bir zaman'da insıght projesi için araç fırlattığı gezegendir. insıght projesinin amacı üzerindeki sismometre ve ısı transfer sondası gibi ekipmanlarıyla gezegenin jeolojik evrimine dair araştırmalar yapacak.
    0 ...
  28. 167.
  29. makarnayi cok yiyince yuzeyinde agac kumeleri gorunen gezegen.
    ayik kafayla yasama dair bir sey gorulmez. evet.
    1 ...
  30. 165.
  31. çok güzel bi çikolata, bizdede metro var, aynı tadda.
    0 ...
  32. 164.
  33. yüzeyinde kertenkele görüldüğü iddia ediliyor. ben daha çok bibloya benzettim ama kertenkele de olabilir tabi.
    0 ...
  34. 163.
  35. gerçekten gidilip fotograflar çekildiğine dair şüphelerim olan gezegen. bazı kaynaklarda bu görüntülerin kuzey kutbu, grönland gibi yerlerde çekildiğini okumuştum.
    1 ...
  36. 160.
  37. güneş sisteminde eskiden hayat olma olasılığı yüksek olan bir gezegendir. aynı zamanda roma mitolojisinde bir tanrının adıdır. bir sürü astronot ayak basmıştır bu gezegene.
    0 ...
  38. 159.
  39. 158.
  40. Piramit e benzer yapıların oluşu herkez i şaşkınlığa düşürür tesadüf e bak ki
    Mısırlılar dönemindede vardı
    Mısır piramitlerinin o günkü teknolojiile piramit yapmaları imkansız dır
    Piramitlerin haberleşme aracılığı ile kullanıldığını da var sayarsak
    Mısırlılar mars lılar ile haberleşmimtir gibi bir teori oluşur

    Unutmayın
    Mars ta su var
    insanlar su tüketir
    Buradan da anlayacağımız üzere
    Mısırlılar mars a ayak bastı gibi saçma sapan teoriler ortaya çıkıyor.
    0 ...
  41. 157.
  42. atmosfer yogunlugu dusuk, pek bir soguk kizil gezegen. Kirmizi rengini topraktaki oksitlenmis demire borcludur.
    0 ...
  43. 156.
  44. çikolatalarında ölümcül bakteri çıkan dünyaca ünlü çikolata şirketi.

    http://www.gercekgundem.c...ni-toplatiyor-278588h.htm
    0 ...
  45. 155.
  46. Bazı kesin olan veriler var elde.

    Güneşimiz 4.5 milyar yaşında ve hidrojen helyum durumuna bakılarak 4.5 milyar yıl daha ömrü olduğu biliniyor yakıt olarak.

    Dünyamızın ise ''yaşanabilir bölge'' dışında kalmasına 1 milyar yıl var. Yani insanoğlu dünyanın manyetik alanını ya da doğal dengesini bozmazsa 1 milyar yıl sonra dünya yaşanabilir bölgeden ayrılıp güneşe daha da yaklaşacak ve yaşanmaz bir yer hâline gelecek. Tahminler venüs'ün durumuna dönüşeceği yönünde. En sonunda da güneş tarafından yutulacak zaten.

    Ama tahminim biz insanoğlunun bu 1 milyar yılı dolduramayacağı şeklinde. Artacak nüfus artışı, dünyanın doğal kaynaklarının kurutulması, radyoaktif çalışmalar sonucu bir gün manyetik alanın bozulacak olması gibi nedenlerle biz zaten dünyayı yaşanmaz bir yer kılacağız çok çok kısa sürede.

    Bu yüzden uzay teknolojisi zaman içinde daha da önem kazanacak. Şu an astronomi konusunda emekleyen bir bebek bile değiliz malesef. Kıçımızın dibindeki marsa bile insanlı yolculuğu yaklaşık 15 yıl sonra yapacak gibi görünüyoruz ve 9 ay kadar sürecek oraya varış. Ayrıca marsla neden uğraşıyoruz bu da tartışılır çünkü marsta suyun olması bizim için her şey demek değil.

    Mars çekirdeğinde meydana gelen bozukluk sebebiyle manyetik korumasını hemen hemen yitirmiş durumda. Bu da güneşten gelen radyoaktif fırtınalara hedef olması demek. Atmosferinin çoğu uzaya kaçmış durumda ve var olan ince atmosferin %95'i karbondioksit içermekte.

    Marsta koruyucu elbise olmadan dolaşmaya kalksak kötü bir şekilde hemen ölürüz.

    Ayrıca marstaki yer çekimi dünyanın %38'i kadar. Bu da uzun süre marsta yaşadığımızda kas ve kemik yapımızda sorun oluşturacak. 100 kiloluk bir insan mars yüzeyinde 38 kilo olarak hissedecek kendini. Bu ilk etapta iyi gibi gözükse de bizim kas kemik yapımız dünyaya göre yaratılmış durumda.

    Yani mars insaoğlunun geleceğini kurtarmak için ancak geçici bir çözüm olacaktır ve bu kadar masraf yapmanın anlamı yok bence.

    Kolonileşmek için doğru bir adım değil.
    5 ...
© 2025 uludağ sözlük