yılların sorunsalıdır. hangi üniversitenin bu alanda daha iyi olduğu yıllardır mevcut bölümün öğrencileri tarafından tartışılır; fakat marmara üniversitesi'nin erdal inönü kültür merkezi'ni yaptırmasıyla birlikte marmara üniversitesi pratik eğitimde bir adım öne geçmiştir. hoca kalitesiyle neredeyse at başı olan iki okul arasındaki en belirgin fark da pratik eğitimlerindedir. bunun yanında marmara üniversitesi gazetecilik bölümü'nün 1 yıl zorunlu hazırlık eğitiminin olması da büyük bir artıdır.
istanbul gazetecilik akademik olarak yetiştirir marmara gazetecilik pratik olarak yetiştirir. zira gazetecilikte yaparak öğrenileceğinden teorik eğitim önem kazanıyor. gazeteciligin ilerki yıllarında teorik eğitim yorum yapma gücü falan önemli hale geliyor. ama pratik eğitim iki üç yılda öğrenilebilecek bir şey. o yuzden istanbul gazetecilik daha iyi diyebiliriz. ayrıca istanbul üniversitesinin imajı daha yüksek.
sanılanın aksine bu tür okullar gazetecilik okullarıdır. tarihlerine baktığında ilk gazetecilik okulu olarak açılmıştırlar daha sonra rts ve halkla ilişkiler gibi sikindirik bölümler eklenmiştir. zaten baktığınızda da gazetecilik bölümü öğrencileri okumaya rts ve halkla ilişkikler öğrencileri kız düşürmeye gelmişlerdir. o yüzden iletişim fakültesi okuyacaksanız gazetecilik bölümü okuyun. çift anadalımı halkla ilişkilerden yapmıştım, daha sonra pişman oldum gazetecilik seçmedim diye. en kaliteli hocalar gazeteciliğe geliyordu ayrıca.
halkla ilişkilerde anadal yaparken okulun en kaliteli hocası olduğu söylenen veysel batmaz isimli hocamızzdan alıntıdır.
''Arkadaşlar burası gazetecilik okulu bu bölüm sonradan hükümet politikalarıyla açılmış bölümlerdir. zaten baktığınızda çalışmalar gazetecilik öğrencilerine yönelik.''
dipnot: ben radyo iletişimde kadrolu çalıstım çalışanların 3ü gazetecilik 2 halkla ilişkiler 2 de rts öğrencisi vardı.
ikisi de istanbul'da olduğu için iyidir, ama hangisi daha iyi pratik eğitim veriyorsa o daha iyidir denilebilir.
çünkü teorik eğitim dersleri gazetecilik bölümlerinde genellikle pek önemli dersler olmuyor. yani o dersi okuldan almadan da bir şeyler bilebiliyorsun, ama pratik dersler için pekte öyle olduğu söylenemez.
ama en az 60 kişilik sınıfa herkese eşit derecede kaliteli gazetecilik mesleği pratiği ile ders verecek eğitim kurumu var mıdır, tabi ki yoktur....
ben 2009 hem uluslar arası ilişkiler hem de halkla ilişkilerden mezun oldum şuan neler oluyor bilmiyorum.
edit:sanırım birde ikinci öğretim saçmalığı çıktı oyuzden kalite falan aramayın böyle yerlerde.
Dönemin başında en kötü buradaki karşılaştırmalara bakar gazeteci olurum derken şimdi buraları bile kazanamayacak haldeyim. Yani demem o ki ilk önce puanı alın sonra karşılaştırırsınız. benim gibi çok önceden düşünmeyin bu konuları boşu boşuna stres olmayın.
şahsen iki okulda da okumamama rağmen, istanbul ünidir tabikide. marmara üniversitesinin adı vardır çünkü bir çok orada okuyan arkadaşlarım kendi ağzılarıyla söylemektedir.