kampüsünü ilk görüğünüzde vay be bu güzel boğaz manzarasında okuyim, tarabyaya gelmek nedir ki dediğiniz. okulun başladığı ilk gün okula, geldiğiniz yola küfürler saydığınız tavsiye edilesi düşük bölümcük.
fransız konsolosluğunun desteğini çekeceği ve kapatilacagi duyumları alınan bölüm.
öğrencilerin okulun arka taraflarına fazla girmesi yasaktır. fransız konsolosluğuna ait bölge olduğu içinmiş, gerçi okulun olduğu harabe yapıda fransız konsolosluğunun malı. ayrıca şimdiki yemekhanesinin eskiden ahır olduğu söylenir.
kel başa şimşir tarak, fransa başka ülkelere eğitim ! adına yardımlar bağışlar yapacağına dünyada zanlısı bulunduğu sayısız caniliği çözmek adına yardımlar bağışlar yapsın...gereğimiz yok.
fransızca eğitim veren. hazırlığı göztepe olan ama esas kampusu tarabyda bir yalı olan güzel bir okul. 250 civarı nufusu ile takılmaktalar. alınan son bilgilere göre 2011-2012 yılının sonunda tarabya dan taşınıcak olan bölüm.
edit: bölüm başkanı prof.dr.ali vahit turhan ın dediğine göre 2012 ağustos a kadar binanın boşaltılması istenmiş. göztepeye taşınma olayı ile beraber siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler ile birlikte siyasal bilgiler fakultesi olması düşünülen bölüm. puanlarda hakettiği 20 bin civarı gelicektir umarım.
marmaranın her yabancı dil eğitim veren bölümü gibi eminim derttir.fransızca gibi zor bi dili bi sene de öğretip adama akademik yazılar okutabileceğini sanan marmara pek iyisin pek hoşsun.
ingilizce işletmesini bitirmiş biri olarak söyleyim fransızca olması dışında bi numarası yoktur.
sonuçta aynı fakiltenin kardeş bölümleri.
sonuçta marmara üniversitesi.
--spoiler--
fransızca kamu yönetimi mezunu olunca ne yapacaksın, kaymakam olacaksın(kaymakam dedim biraz ağdalı oldu), eee...fransızcanı nerde kullanacaksın
+Kaymakamım ilçe bu sene ödenek göndermedi
- tres bien (Trebiyennnnnnnnn!)
----
Fransızcanın bizdeki etkisi farklıdır, bizde erotik bir havası vardır... "sölasyon...çekomastik" diyip hemen sevişmeye başlar gençler, türkçe öyle mi..sabaha kadar konuş, anca elini tutarsın!
--spoiler--
1940 yılında hitler parisi ezip geçtikten sonra fransızcanın diplomatik dil olma özelliği kalmamıştır, bir parça entellektüel özentisi sosyetik bir dildir bu gün önem olarak arapçanında japoncanında çincenin de gerisindedir. dünyanın ortak dili konusunda ingilizce fransızca ile rekabetinden kesin zaferle ayrılmıştır.
Tarabyada 6 yilimi gecirdigim okulumun oldugu bölum. Fransizca egitim disinda avantaji yoktur bolum icin tercih edecekseniz Istanbul ya da Gazi Universitesini tercih edebilirsiniz. Benim gibi ihracatçi olacaksaniz okuyum tabi.