100 bin yapının göçeceğini ifade eden Görür, bu yapıların 1 milyon daireye eşit olduğunu ve her dairede 5 kişinin olduğunu varsayarak 5 milyon insanın doğrudan etkileneceğini dile getirdi.
"Marmara depremi olduğu takdirde Marmara bölgesi ekonominin çarkları durur. Marmara bölgesi diz üstü çöker" diye konuşan Görür, şu ifadeleri kullandı:
Marmara bölgesi diz üstü çökerse Türkiye durur nefesi kesilir. Çünkü Türkiye'nin ekonomi, ticaret ve üretim özelliklerinin can damarı Marmara bölgesidir. O zaman Türkiye duraklar. Ekonomik olarak bağımsızlığını kaybeder.
Görür, şehirlerin hızla depreme dirençli hale getirilmesi için adımlar atılması gerektiğini söyleyerek "Eğer bu ülkenin insanları bu topraklarda ebediyyen yaşayacaklarsa depremde yıkılmayacak ayakta duracak. Bir dakikada onbinlerce insanını kaybetmeyeceği yerleşim alanlarını oluşturmak zorunda" dedi.
Bence bu kadarla kalmaz çevre şehirlerinde konuya duyarlı olması gerek. Henüz Çanakkale'de böyle bir çalışma görmüyorum. Sadece depremde yıkılacak bina tesbiti de değil, bence depreme müdehale için lojistik kısmınında ülke genelinde etraflıca planlaması gerek. Son yaşanılan üzücü olaylardan sonra ivedilik ile hasar tesbiti kadar afet sonrası örgütlenmelerin de provası gerek. Ülke genelinde alarm çalmak ile hallolucak iş değil yani 1 hafta boyunca bana kalsa ulusal tatil ilan edilmeli ve vatandaşlara her iletişim kanalı üzerinden deprem esnası ve sonrası için eğitimler verilmelidir. Yerel yönetimlerin gerekirse kapı kapı gezip acil durum planlarını açıklamalı ve halkı örgütlemeli, biraz daha ileri gidecek olursam her sokağa en azından belirli sayıda gönüllü arama kurtarma ekipleri kurulmalı yada en azından gönüllülere konu hakkında eğitim verilerek yetkilendirilmelidir. Keza gördük ki afad'ın afet sonrası rezilliğinden sonra en azından kapı kapı gezerek gönüllü toplayarak bir işe yaramaları gerektiğini düşünüyorum.