marksist leninist araştırmalar merkezi

entry8 galeri0
    1.
  1. türk ve dünya siyasi tarihinde bitmiş tükenmiş artık esamesi okunmayan
    marjinal bir ideolojiyi araştırmaya çalışacak merkez.
    3 ...
  2. 2.
  3. faşizan kemalistlerin dillerinden düşürmedikleri marksizmi öğrenmek için kurduğu merkezdir herhalde.
    1 ...
  4. 3.
  5. dünyanın hiç bir yerinde esamesi okunmayan bir ideolojiyi araştıran merkez.
    2 ...
  6. 4.
  7. t.k.p nin marksist kadro oluşturmak adına uydurduğu araştırma merkezi. kurulma döneminde bir de markisizm okulu diye birşey açmişlardı ki sadece birim sekreterleri katılabiliyordu. Yalnız şurda bir sorun var sanıyorum Marksisizm malesef onların bildiği gibi bir şey değil. Hele Tkp marksizmi savunabilecek bir örgüt hiç değil.
    0 ...
  8. 5.
  9. tarih öncesi araştırmalar yapan bir merkezdir.
    1 ...
  10. 6.
  11. Bilimsel sosyalizm olarak öngörülen ve kesinlikle faşist girişime hizmet etmeyen bir ideolojidir.Merkez, ideolojinin yaygınlaşması için çaba göstermekde ve bu amacı gütmektedir.
    2 ...
  12. 7.
  13. 1986 yılında yayın hayatına başlayan teorik dergi Gelenek, artık yoluna Türkiye Komünist Partisi'nin kurduğu Marksist Leninist Araştırmalar Merkezi'nin (MLAM) çatısı altında devam ediyor.

    Gelenek dergisinin yeni sayısı, MLAM sitesinde yayınlandı. Yazılardan biri, "Arap Dünyasında 'Sözde Devrim', Komünist Hareket ve Yeni Osmanlı" başlıklı Aydemir Güler, Alper Birdal, Kemal Okuyan ve Özgür Şen'in katıldığı bir yuvarlak masa tartışması.

    Tartışma, yaşananların birer devrim olup olmadığı meselesiyle başlıyor. Emperyalizmin artık devrim kavramının kendisine saldırdığı tespitine yer verilen tartışmada, daha önce "özgürlük" kavramının başına gelenlere değiniliyor.

    TKP ve Barış Derneği'ndeki konumları gereği son süreçte bölgedeki diğer komünist partilerle temas etmiş olan katılımcılar, bu partilerin değerlendirmeleri ve yaklaşımlarının kritiğini yapıyor.

    Tartışmada ele alınan bir diğer konu AKP'nin dış politikası. Alper Birdal sağcıların Türkiye Günlüğü dergisinde 1992 yılında çıkan bir yazıdan yaptığı alıntıyla Yeni Osmanlı politikasının üç esasını ortaya koyarken, katılımcılar bu temelde AKP'nin dış politikasını somut örneklerle masaya yatırıyorlar.

    "Büyük Ortadoğu Projesi" eskisi gibi devam mı ediyor, yoksa bunun yerine başka bir proje mi konuldu sorusu da katılımcıların ele aldığı sorulardan biri.

    Güler, Birdal, Okuyan ve Şen, yaşananların dünya solu ve komünist hareket üzerinde nasıl etkiler yaratacağını da irdeliyor.

    Tartışmanın tümü, şuradan okunabilir:
    http://mlam.tkp.org.tr/ma...eni-osmanli-yuvarlak-masa

    Gelenek'te ayrıca Aydemir Güler'in "Solda Nefret: EMEP'in TKP'ye bakışı", Utku Çakır'ın "Yerelleştir, Kapsa, Yönet", Burak Gürbüz'ün "Doğa Yasalarından Tocqueville'in Cezayir Raporlarına" ve Ali Cenk Gedik'in "Marksist Sanat Kuramı Tartışması için bir Giriş" yazıları ile Stalin'in ikinci Dünya Savaşı sırasında verdiği bir emrin çevirisi bulunuyor.

    Tüm yazılara MLAM'ın internet adresi mlam.tkp.org.tr den girilebilir.
    0 ...
  14. 8.
  15. marksizm de leninizm de genel anlamda komünizm de ne olduğunu bize onlarca örnek ile göstermektedir.
    ne olduklarını zaten biliyoruz.
    das capitali okurum yeter bana.
    siz kurun merkezinizi;koyunlaştırın,beyinlerini yıkayın gençlerin.
    sinirlendim lan.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük