alışveriş yapıldıktan sonra alınan ürünlerin poşetlenmesi sırasında, bu kapitalist dünyadan ne koparsam kar, hem çöp atarken falan lazım olur, olmadı evin erkeği dükkana götürür de kiloyla poşet almaktan kurtulur mantığıyla kasiyere ve çevredekilere çaktırmadan dolu poşetlerin arasına daha hiç açılmamış poşetleri de doldurma eylemidir. parayla poşet satan marketlerin bizzat bu eylemi engellemeyi amaç edindiğini de söyleyebiliriz...
cevre kirliligine yol acan bir eylemdir. evde her yer market poseti oluyor, cöp icin kullan kullan bitmiyor kardesim. fazlasini almaya gerek yok bence.
Genellikle ailenin diğer üyeleri tarafından yadırganmasına rağmen anne kişinin gerçekleştirdiği eylemdir bu anne kişiler bazen kasiyerden eve götürmek için istiflenmiş * poşet bile isterler. ben bunu gördüm aynen aktarıyorum ;
+ pardon hiç dokunulmamış poşet varmı ?
- buyrun efendim oradakiler bittimi ?
+ hayır bitmedide bu preslenmişleri taşıması daha kolay oluyor.oldu teşekkürler hayırlı işler.
- iyi günler efendim. *
geri dönüşümsüz çöp poşetlerine yapılan masrafı protesto eden,ve nasıl olsa belediye çöplüğüne gidicek para vermeye ne gerek var kardeşim diyen zeki toplum modelinin olası davranışı.
çaktırdığınız zamanlarda da kasiyerlerin olumsuz tepkileriyle pek sık karşılaşılmayan durum. ikinci bir yöntemse alınan her ürünü ayrı bir poşete koymaktır. ki bu durumda ne siz terlersiniz ne de kasiyer itiraz edebilir.
poşet vermemek için kasan esnaf modeli diye bir şey var lan bu memlekette.
biz, o esnaflardan ekmek alan, 'aldığın bi ekmek yiaa,elinde taşı' ya da 'iki gofret aldın poşet vermesem' lafıyla muhattap olan, o esnaflardan 10 kuruş yerine sakız alıp öpüp başına koyan bir çocukluk geçirdik.
işte bu psikolojidir ki bizi poşet arsızı yapan ey kardeşlerim.
ki ayrıca çöp torbasına ihtiyaç var lan. kapın durmayın, utanmayın da.
babişkomun yaptığıdır, yolda bedava çöp bulsa, bunla birşey yaparım ki diyerek arabasına atacak cinsten, 50 üstü yaşlarda görülen bedavaya merak ve biriktirme ruhu işte.