Suudi Arabistan vatandaşı Salman El Harbi’nin geliştirdiği oyun, geçen yazdan itibaren özellikle Ortadoğu’daki gençler arasında yaygınlaştı. Oyunda, “Mariam” adında 9 yaşındaki kız, kaybolduğunu belirterek, eve dönmek için oyuncudan yardım istiyor. Oyun başlamadan önce kişinin ismi, adresi, yakın çevresi soruluyor ve Facebook, WhatsApp gibi uygulamalara erişim izni isteniyor. Oyunda kullanıcılara, “Eviniz nerede? Facebook hesabınız ne?” gibi kişisel sorular soruluyor. Bu sorular cevaplanmadan bir sonraki aşamaya geçilemiyor.
Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır ve irem Koca'nın haberine göre oyun kapatıldığında, tekrar oynamak için 24 saat beklemek gerekiyor. Korkunç ses efektleri ve görsellerle desteklenen oyunun son seviyesine gelenler, bilinmeyen bir numaradan gece saat tam 03.00’te aranıyor. Sosyal medyada tecrübelerini paylaşan bazı bloggerlara göre, farklı dillerde konuşan bir robot cep telefonundan arayarak “Seninle tekrar görüşeceğiz” gibi kaygı verici bir ses dinletiyor ve oyunculara mesajlar yolluyor.
ergenlerin lan giriyim oynuyum havam olsun hem gizemli taqılırım aq diye başlayıp sağını solunu jiletlemesiyle, garip takıntılar edinmesiyle sonuçlanıyor.
Beni de gece 3’te Romanyalı karılar arıyor. En korkuncu da Türkiye’ye yerleşmek istiyorlarmış, para lazımmış.
Yahu git Fransa’ya falan yerleş, burada ne işin var?
Mavi Balina'dan sonra aileleri ve gençleri tehdit eden ve ölüm saçan bir başka oyun. Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumu Dr. Ömer Fatih Sayan da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Engellenmesine rağmen farklı sosyal medya ortamlarında oyunun yine de yayıldığını belirten Sayan, aileleri çocuklarını sıkı bir şekilde takip etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.
Gelişen teknoloji bazen beraberinde böyle riskleri de beraberinde getiriyor. Bu durumda her şeyi ölçülü kullanmanın ve zararlarının farkında olmanın önemi bir kez daha gözler önüne seriliyor.