çok mantıksız lise dersi. aristo az beddua almamıştır lise öğrencilerinden herhalde. aslında zevkli olabilirdi ama öğreteni de zaten sıkıcı olan bu dersi bayarsa böyle olur. p ve q larla bir şey halledemezsiniz diye haykırdığımız, lise yıllarını hatırladığımızda aklımıza kabus gibi gelen ders.
soyut matematik dersinde anlatılan ilk konudur. dersin temeli olan matematiksel semboller ve sembollerin nerelerde kullanılacağı da konu dahilinde anlatılır. kendisinden sonra da kümeler teorisi gelir. (bkz: bana bu fırsatı verdiği için uludağ sözlük e teşekkür ederim)
doğru düşünme sanatı ve bilimi; doğru düşünmenin yolu ve yöntemi; düşüncenin ve düşüncenin varlık biçimlerinin, öğelerinin, türlerinin, olanaklarının, yasalarının ve düşünce bağlamlarının bilimi; fransızca lojik, ingilizce logic olarak ifade edilir;
matematikle kardeş sayılan, felsefenin bekçisi, düşünme çabamızın yol göstericisi; zaman zaman 10 dil bilen bir yabancı örneğin "türkçe en mantıklı dildir" dese bile, türkçe konuşan ortalama insanımızın uzak durmayı seçtiği kavram.
sınav filminde salla başını al maaşını felsefesiyle çalışan matematik hocası sayesinde sinemada da karşımıza çıkan ve üniversitedeki bu konuyla alakalı soruların karmaşık hukuk kanunları gibi olduğu, insanın düşüncesini geliştirdiği söylenen bilim dalı.
soyut şeyler üzerine düşünüp hiç bir görsel veriye dayandırılmadan her an hipotezine karşı bir antitez üretilebilecek korkusuyla yaşanması mümkün olan sonuç olarak nedeni var başlangıcı var sonu yok olan bilim.
işin ilginci bütün dallar aslında mantıkla ilişkili.
açıklamaktan aciz şey. evet şey. her şeyden mantıklı bir açıklama isteriz. e arkadaşım aşkı, sevgiyi hele bir açıklasana bana. mantık çerçevesinde kal ama.