hamurunu iyi ayarlamak gerekir. çok az su ve iki üç tane yumurta kırılarak yapılmalıdır. oldukça sert ve ele yapışmayan bir hamur olmasına dikkat edilmelidir. eğer hamur yumuşak olursa, mantılar pişerken birbirine yapışırlar. ayrıca hamuru açtıktan sonra (küçük oklava ile tezgah üzerinde minik pazıları açabilirsiniz) hızlıca kesip, hızlıca iç koyup, hızlı bir şekilde de katlamak gerekir. eğer hızlı olmazsanız hamur kuruyacaktır. eğer çok yaptıysanız, kalanını fırında kızartıp uzun süre saklayabilirsiniz. kaç yıl önce arkadaşlarımı davet ettiğimde mantı yapmıştım, 'çok başarılı' demişti bir arkadaş.
şuanda yapmakta olduğum harika lezzet, öğrenci evinde mantı ne arar la kafasında yaşayanlar için öğrenilmesi gereken gayet lezzetli hazırından 0 keyif alanlar için home made uğraşı ve keyifle yenilesi türk lezzeti lakin bunu bir çok il sahiplenmekte kayseri sinop amasya vesaire. geleneksel türk lezzetlerinden italyan mutfagında ravioli olarak geçmekte.
oysa elle, emekle, özene bezene aılan mantının tadını artık her köşe başında satılan makine işlerinde bulmak olanaksız. yiyecekseniz işin içine çelik girmeden hazırlananı yiyin.
bir kayseriliden kayseri mantisi yiyecegim bekliyorum masaya birsey geldi ama manti degil efendim bildigin corba yaw. boyle olurmus kayseri mantisi salcali sulu manti üstüne de az biraz yogurt. tam tersi olmus yani kayserde sosla yogurdun yeri. hic sevmedim bosa gitti onca manti tanesi de.
çanakkale ve civarında hamurun açılıp içine bulgur yada pirinç konulup fırına verip kurutularak yapılan bir çeşidi vardır ve bu şekilde yapılan mantıya alışmış bir kişi kıymalı mantıya alışamamaktadır. zira bende kıymalı mantıya alışkın olduğum için fırın mantıyı ağzıma sürememekteyim.