ege bölgesinde bulunan total nufusu 1. 5 milyona yakin, merkez nufus 400bin kadar olan turkiyenin 14. buyuk sehiridir. total nufus aciaindan ege bolgesinin 2. en buyuk ve gelismis sehiridir. merkezinde magnesium avm vardir ve gezip gorulcek cok yeri vardir. ayrica yeni yeni acilan cok guzel cafeleri mevcuttur. aglayan kaya, spil dagi ve milli parki, üzüm baglari meshurdur. ıcerisinde 1992 yilinda kurulmus olan celal bayar üniversitesi vardir. ege bolgesinin en buyuk organize sanayi alani manisadadir. ızmire 25 km- 15 dakika mesafededir. yaklasik 30 dakikaya ızmir kordon sahile gidilebilir. adnan menderes havalimani 45 km uzakliktadir. gelismis, guzel ve sicak bir sehirdir. halki da iyidir. turgutlu, salihli, soma, akhisar gibi cok buyuk ilceleri vardir.
Ege Bölgesi'nde yer alan 45 plakalı ilimizdir. Şehir merkezi oldukça güzel ve Hüyük olup yaşanabilir bir kenttir. Yazları sıcak ve kurak geçmekte olup kış ayları serin ve ılık geçmektedir.
izmir'i en az 20 sene geriden takip eden ege şehridir. izmir'e çok yakın olmasına rağmen, şehircilik ve zihniyet anlamında izmir ile uzaktan yakından bir alakası yoktur. Şöyle örnek vereyim izmir'deki çevre yolları Manisa'ya daha yeni yapılmıştır.Manisa'nın en sevilebilecek özelliği izmir'e ve tatil beldelerine günübirlik gidilip gelinebilecek kadar yakın olmasıdır.Başka da sevilebilecek bir özelliği yoktur. Yaz aylarında haftasonları manisa'nın boşalmasından bunu anlayabilirsiniz. Bu kadar küçük bir şehir merkezine sahip olup, bu kadar fazla trafik sıkışıklığı ve park sorunu yaşanması tam anlamıyla bir skandaldır. Şehir planlaması ve altyapı olarak çok geri bir şehir olduğu için sokakları inanılmaz dar ve apartmanlar birbirine yakındır. Güzelyurt ve uncubozköy için bu yazdıklarım geçerli değildir. Ama manisa'nın merkezi maalesef bir şehirden ziyade, biraz büyükçe bir ilçeyi andırmaktadır. Tarihi anlamda güzel bir potansiyeli olmasına rağmen, halkının ilgisizliği ve bilgisizliği ile bu potansiyelini kullanamamaktadır. Bir sokakta 5 tane kıraathane olmasıyla beni dumura uğratmıştır, ve hepsi de doludur. Birçok şehir gezdim. Kıraathane sayısının bu kadar fazla olduğu bir şehir görmedim. Son olarak 45 plaka şoförlere karşı sizleri özellikle uyarmak istiyorum. Aman dikkat diyeyim.
Birbirine yapışık yapılmış(?) aradan hava almayan apartmanlardan, tek arabanın zor geçebildiği,hatta geçemediği sokaklardan, sağlı,sollu park etmiş arabalardan oluşan, bir sokakta 5 tane kıraathanenin bulunduğu; arabalardan, apartmanlardan ve kıraathanelerden oluşan, inanılmaz kötü bir imara sahip ve inanılmaz kötü planlanmış, geri kalmış şehirdir. Yaz aylarında 45 dereceye kadar yükselen sıcaklığın sebebi, şehrin çok kötü imar edilmiş olmasından ve binaların aradan hava almamasından kaynaklanmaktadır. Bu şehirde arabanız varsa hapı yuttunuz işte. Arabanızı park edecek bir yer bulduğunuzda çılgınlar gibi sevinecek. Park yerinin altın değerinde olduğunu manisa'da öğreneceksiniz. Son yıllarda artan nüfusu ile "Büyükşehir" ünvanını almayı sadece nüfusu ile hak eden, zihniyet ve şehir kültürü anlamında büyükşehir ile uzaktan yakından alakası olmayan ege şehridir.Bu şehrin en olumlu yanlarından birisi konumudur. Neredeyse ege'deki tüm tatil beldelerine 1,5-2 saat mesafede bir şehirdir. Şehir merkezi pek güzel değildir fakat Laleli,Uncubozköy, Güzelyurt gibi yeni yerleşim yerleri gayet de güzel, elit,planlı ve oturulabilir yerlerdir. Tabii ki yine de izmir gibi olamaz. Bir büyükşehirde olması gereken birçok şey Manisa'ya daha yeni yapılmıştır. Eksikleri de fazladır.