Şu saatlerde sultan camiisinin minarelerinden tonlarca mesir macunu saçılan,bu festival çerçevesinde birçok etkinlik* yapılan yazın bulunulmaması gereken şehir.izmirin yavrusu.
kesinlikle gidip görülmesi gereken bir ildir. her açıdan gelişmiş olan bu ilimiz : mesir macunu ,üzüm ,halı ve kavunuyla meşhurdur. spil dağındaki atlarda bir başka güzelliğidir.
istasyon insanlarının bolca bulundugu,zamanında efsanevi salman abiye sahip şimdilerde renkli masa sandalyelerle özünü bozmuş olan istasyon cafeninde içinde bulundugu iki dönümlük şehir,kent...
ilçeleri nedense bir erkek ismine sahip olan il. örn: salihli, ahmetli, turgutlu. bi de kula vardı galiba. galiba isim verilirken erkek kıtlığı varmış da erkek olan yerlere kadınlar isim vermiş gibi.
elması değil bilakis manisa' nın üzümü ve mesir macunu meşhurdur. şehzadeler şehri olan manisa' nın 2000 yılı nufüs ölçümlerine göre nüfusu 1.260.169 dur.
izmir'e olan 20 dakika ve en yakın sahile olan sadece 30 dakika uzaklığı ile yaşanabilitesi çok yüksek olan, insanlarının üniversite sayesinde yavaş yavaş yobazlığından kurtulduğu, vestel city kurulduğundan beri sanayi bölgesinde gözle görülür düzenlemelere gidilen, cafe bakımından kıt şehir.. ismi magnesia'dan gelmektedir, magnesia'nın ilk bulunduğu şehir olması dolayısıyla..
türkiye'nin en başarılı organize sanayi bölgesine sahip olan ilimiz. bu ilimizin organize sanayi bölgesi 2 yıl üst üste avrupa birliği tarafından üye ve aday ülkeler içerisindeki en verimli sanayi bölgesi seçilme başarısını göstermiştir.
istanbul un küçüğü denebilecek şehirdir.
ege bölgesinin en dindar şehiridir.
deniz olduğu sanılarak tayinini buraya aldırmak isteyenlerin şehridir (lisede arkadaşın biri sadece deniz var diyerek manisa a.ö.l ye gelmiştir.bizzat kendi tarafımdan yaşanmış bir olaydır)