Kışın en güzel meyvesidir. Günde 6-7 tane yerim genelde hatta daha fazlasını bile yerim bana kalsa fakat bedava değil tabii birde tek ben yaşamıyorum bu evde bencillik yapmak istemem. Özellikle tatlıysa insan doyamıyor yedikçe yiyesi geliyor tıpkı çekirdek gibi.
meyvelerin şahı. oyle cok alengirli degildir ugrastirmaz sizi,aile bireyleriyle kolayca paylasilabilir, her yiyenin yeme stili farklidir disindaki o puskuller yenir mi yenmez mi yenilmeli mi kisin sicak tartismalarin atesleyicisidir.
meyve adını hak eden iki meyveden biridir. diğeri için (bkz: kiraz). kabuğunu soymak kolaydır. tatlı ve ekşi olan türleri vardır. çekirdeksizi makbuldür. bütün olarak ısısrmanızı gerektirmez, doğalı 12-15 dilim şeklindedir. rengi, ağzı sulandırır. olumsuz yanı ise dikaktli yenilmediği takdirde, yenildikten sonra elin yapış yapış olmasıdır.
ne kadar yense de midede fazlalık yapmayan meyve. fakat şu sıralar hormonlu olanları mı desem, her ne kadar bulunmasa da turunç mu desem, bişeylerle kazıklıyorlar ama insanları, dur bakalım.
evde tek başına zaman geçirenlerin favori yiyeceğidir. c vitamini depoladığınızdan, gün boyunca aktif yaşıyorsanız size çok iyi gelir, yorgunluğunuzu engeller. sizi öper ve çok sever, buzdolabına atıp soğuk soğuk yemek makbul olanıdır
"Manda" diye başlayan bu meyvenin sonu "dana" diye adana ile ilişkisi, akdeniz bölgesinde yetişmesi şeklindedir.
Mandalina ya mısır da "yusuf efendi" denir.
Sebebi: Mısır, Osmanlı hakimiyetinde kaldığı yıllarda, yusuf isimli osmanlı imparatorluğu vatandaşının, mısır'a mandalina fideleri götürerek, orada yetiştirmeye başlamasıdır.