manav türkü diye biliyorum kendimi ve düğünlerimizin çingene düğünlerine benzediğini, şalvar falan giyildiğini ilk kez öğreniyorum :D allah allah yav. demek öyle. diyelim ki benziyor, bunda bir beis yok. çingenelik bir aşağılanma aracı mıdır ?
türklük meselesine gelince ben bunu zerre dert etmem. artık dna analizleriyle kökeninizin ne kadarı türk ortaya çıkıyor. eminim türklüğüyle,kürtlüğüyle veya başka bir ırktan olmakla övünen bir sürü insanın suratı milka ineği moruna dönecek o teste girerse :d
Antalyanın manavgat ilçesinde yaşama ihtimalleri yüksektir. Zira bizim orda insanlar iki çeşittır, manavlar ve yörükler. Ama yukarıda bahsedilen bu mudur bilmem.
. . . yanlış anlamlar yüklenen bir kelime. Kökeni kıpçak ağzında öteki, öbürü, diğeri gibi bir manası olan mınav kelimesinden gelmiştir. Anadoluya ilk giren yörük olarak adlandırılan türkmenler bölgenin yerleşik halklarına bizden olmayanlar, ötekiler anlamında mınavlar demişlerdir.bu kelime tatarcada hala kullanılır. Mınavlar kene kelgenler. Bunlar gene gelmiş. Burada bunlar derken bizden olmayan ev halkından olmayan anlamındadır. Daha sonra bu kelime etimolojik anlam kazanmıştır.
. . . Anadolu'nun ilk manavları rumlar, ermeniler, araplar, gürcüler kıyı bölgelerinde latinlerdir. Daha sonra anadolu balkan'lardan girit ve ege adalarından göçler alınca kelime anlamına daha çok oturmuş ve manav muhacir ikilisi oluşmuştur. Manavın olduğu bölgede mutlaka muhacirler yada ikinci bir yerleşim mevcuttur. O bölgedeki manavların yaşam tarzı ve adetleri kökenleri hakkındaki önemli izlerdir.
anadoluya ilk olarak yerleşen türkleri simgelemek için kullanılan bir sıfattır özellikle osmanlı zamanında balkanlardan ve ya başka yörelerden gelen muhacir,göçmen halklar ile ayrımı hareketli düzene karşı yerlerini değiştirmemeleri ve türkçeden başka dil kullanmamaları şeklindedir kendilerini kendi ifadeleri ile yedi kez düşünmeden adım atmayan bir topluluk olarak tanıtmışlardır günümüzde ağırlıklı olarak batı anadolu topraklarında ikamet etmektedirler.