manav türkleri

entry36 galeri1
    1.
  1. anadoluya ilk olarak yerleşen türkleri simgelemek için kullanılan bir sıfattır özellikle osmanlı zamanında balkanlardan ve ya başka yörelerden gelen muhacir,göçmen halklar ile ayrımı hareketli düzene karşı yerlerini değiştirmemeleri ve türkçeden başka dil kullanmamaları şeklindedir kendilerini kendi ifadeleri ile yedi kez düşünmeden adım atmayan bir topluluk olarak tanıtmışlardır günümüzde ağırlıklı olarak batı anadolu topraklarında ikamet etmektedirler.
    2 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. Antalyanın manavgat ilçesinde yaşama ihtimalleri yüksektir. Zira bizim orda insanlar iki çeşittır, manavlar ve yörükler. Ama yukarıda bahsedilen bu mudur bilmem.
    2 ...
  5. 4.
  6. mensubu olduğum türk kavmidir. gözler hafif japondur.
    3 ...
  7. 5.
  8. 6.
  9. eskişehir' in yerel halkıdır. Genellikle sarıcakaya, mihalgazi gibi ilçelerde yaşamlarını tarım ve hayvancılıkla geçirirler. işin ilginç yanı hiç çekik gözlü manav görmedim ama doğrudur olabilir. Kimi sarışın, kimi esmer tenlidir. iyi, hoş insanlardır. Kardeşlerimin çoğu manavdır, diğer yerel halk ise tatardır.
    0 ...
  10. 7.
  11. Sakarya'nin yerlisi icin manav tabiri kullaniliyor.
    0 ...
  12. 8.
  13. kızları saf olur demişti bir arkadaşım. kendisi de manavdı kızmamıştım.
    2 ...
  14. 9.
  15. benimde mensubu olduğum anadolu'nun en eski türk kavmidir. anadolu selçukluları zamanında anadolu'ya gelen konar-göçer türkler'den yerleşik yaşama geçenlere manav denilmiştir. genelde kısa boylu açık tenli ve çekik gözlü olurlar konuşma tarzları yörüklerle hemen hemen aynıdır. tarım ve hayvancılık ile uğraşırlar. eski türk inancı olan şamanizm dininin izlerini hala yaşatırlar(koç başı, delik taş, ıslık çalma, ateşe su dökmemek gibi). ordu, giresun, samsun, sinop, karabük, kastamonu, bolu, düzce, sakarya, kocaeli, istanbul, bursa, balıkesir, çanakkale, manisa, antalya, mersin, kıyı şeridi boyunca ve eskişehir, kütahya, afyon, uşak, gibi iç kesim kentlerimizde yaşamaktadırlar. Son olarak yörüklerin manavları tanımlama şekli; "yórúğúŋ yörümeẽnǐne manav deris." («Yörüğün yürümeyenine Manav deriz») biçimindedir.
    0 ...
  16. 10.
  17. muhacirlikle alakası olmayan, yerli türklerdir. geneli bugday tenli,kumral ya da esmerdir.eskişehir ve çevresinde oldukca yaygındır. tarım ve hayvancılık başlıca geçim kaynaklarıdır.
    1 ...
  18. 11.
  19. 12.
  20. mensubu olduğum Türk kavmi.

    Karakeçili aşireti'ne bağlı, Osmanlı hanedanlığına sayısız vezir ve vezir kellesi vermiştir.
    3 ...
  21. 13.
  22. 14.
  23. Bilecik'te çok bulunur.

    Ama siz bilecek'i zor bulursunuz.
    0 ...
  24. 15.
  25. Balıkesir ve Bilecik te de sayıları oldukça çoktur. Severim. Çok severim. Elimde olsa ülke yönetimini doğrudan veririm bunlara. Yörükler de veririm gerçi.
    1 ...
  26. 16.
  27. Sakarya'nın yerli halkıymış diğer milletleri pek sevmez deseler de hiç öyle ayrılıkçı birine rastlamadım tanıdıklarım gayet iyi insanlardı.
    0 ...
  28. 17.
  29. Adaletli, insan ayırmayan kendi halinde olan insanlardır.
    1 ...
  30. 18.
  31. ''manap'' sözcüğünden evrilmiştir. kırgızcada böyle korunur hala. türkiye'nin batı bölgelerinde, özellikle de marmara, ege dolaylarında yerleşim gösterirler.
    1 ...
  32. 19.
  33. Kütahya halkının kökeni sorulduğunda verdiği cevap.
    0 ...
  34. 20.
  35. 21.
  36. Sebze, meyve ve bilumum zerzevat işleriyle uğraşan bir kısım turco.
    0 ...
  37. 22.
  38. bizim köyde de manavgil lakaplı aile var belki bu yüzden öyle diyorlardır.
    1 ...
  39. 23.
  40. Semt Pazarına gitmeyi sevmezler. Mahalle manavından alışveriş yaparlar.
    0 ...
  41. 24.
  42. 25.
  43. Genellikle türkiye'nin kuzeybatısında yaşayan ve yerleşkeyi kabul etmiş ilk türk halkıdır.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük