malzemeleri yapılış amacının dışında kullanmak

    1.
  1. alternatif üretme özelliğine sahip kişilerin sıkça yaptığı davranışlardır.

    örneğin;metal sakız kutusuna tebeşir koyan öğretmen , ketcap kapağını kapının gözetleme deliğine sabitleyerek dışarıdan görülmeyi önleyen bir güvenlik sistemi kuran adam , yoğurt kutusuna mandal koyan kadın , bandana ile burnunu silen adam , kredi kartı ile kapıyı açan kadın , bardakları ısıtıp *sırta yapıştıran adam-kadın ikilisi , gazeteyle camları silen genç , ya da kalemle saçını toplayan , ojeyi kaçan çorabına süren kız..bu tür insanlar malzemeleri yapılış amaçlarının dışında kullanarak aynı malzemeden pek çok farklı alanda faydalanırlar.
    4 ...
  2. 3.
  3. Yemek kaşığını çekecek olarak kullanarak ayakkabısını giyen insan duymuştum. sanırım bu kişiye zaten insan da denmez.
    2 ...
  4. 9.
  5. 10.
  6. eski televizyondan televizyon sehpası yapmak da buna örnek teşkil eder.
    1 ...
  7. 6.
  8. hastanelerin çocuk servisinde ki hemşireler, ağlayan bebeleri susuturmak için ameliyat eldivenini şişirip üstüne göz, ağız, burun çizip kukla yaparlar.
    1 ...
  9. 19.
  10. yapıştırıcı olarak üretilmiş olan bally'yi uyuşturucu olarak kullanmak. Yine aynı şekilde boya inceltici olarak üretilmiş olan tiner'i uyuşturucu olarak kullanmak.
    1 ...
  11. 2.
  12. bir de örgü şişini,* kulak temizlemek için kullanan teyzeler vardır. amacı dışında kullanılan hedelere örnek teşkil eder.
    1 ...
  13. 20.
  14. anahtarı kulak pamuğu niyetine kullanmak.
    (bkz: türklere özgü hareketler)
    0 ...
  15. 7.
  16. sümüğü misket olarak kullanmak güzel bir yöntemdir.*
    1 ...
  17. 8.
  18. alakasiz malzemeleri alakasiz islerde kullanmaktir. kadin corabini, saten kumas parcasini, sabunu modelajli protezinizi bitimden once hocanizdan iyi not almak icin parlatmada kullanirsiniz. plastik cay kasiklarini post-core yapiminda olcu almada kullanirsiniz. eger dis hekimliginde okuyan bir ogrenciyseniz 1 dakikada acil cozumler icin farkli malzemelerden degisik cozumler uretmek cok normal gelir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük