malzeme bilimi denince aklıma ilk gelen rahmetli Prof. Dr. Halim Demirci'dir. dersin zorluğu okuduğun okula göre değişen derstir. uludağ üniversitesi makine mühendisliğinin en baba derslerindendir. final zamanı en yoğun katılımın olduğu derstir de aynı zamanda. 3 seferde zar zor geçtiğim derstir. ızdıraptır. acıdır..
daha önce hiç karşılaşılmayan konuları içerdiğinden ilk seferde anlaması zordur.
mühendis olacak adam için en gerekli derslerden birisidir.
2 kez almada fayda olacağını düşünüyorum bu yüzden. bunları söylemem de sankın ola ki bu dersten kalmış olmamım etkisi olduğunu düşünmeyin. *
naçizane malzeme bilimi ve mühendisliği okuyan biri olarak "malzeme bilimi ile ilgili söyleyebileceğim şeylerin en başında klasikte olsa geleceğin teknolojisi olduğudur.mesleki olarak kendi başına piyasalarda ne kadar yer edinebilir heleki bu gelişen dünya ekonomik krizinde bilinmez ama herhangi bir dalın içinde gelişebilmeyi sağlayabilecek tek şey nanoteknoloji-biyoteknolojidir ki bunlarda malzeme bilimi denilen dalın en alakalı 2 alt dalıdır.kısaca şöyle de diyebiliriz ki ileri bilimleridir.bu nedenle malzeme bilimi denilen olgu arge alanında adımlar atabilmek için bütün dünyanın muhtaç olduğu sürekli yeni keşiflere ve gelişime açık bir bilim dalıdır. (bkz: arge)
malzeme bilimi ile ilgili direkt okumak isteyenlerin üniversite bazında tercih etmeleri gereken yerler bence anadolu üniversitesi olmalıdır.çünkü diğer çoğu üni'de metalurji yani metal ağırlıklı olarak işlenmektedir.özellikle anadolu üniversitesi'nde ise polimer olsun, metal olsun,seramik olsun yada kompozit olsun bu dallarda genel eğitim verilmektedir.bölüm daha önceden seramik kökenli olduğundan seramik alanında oldukça iddialıdır.fabrikalarla direkt anlaşmaları bulunacak cinsten hemde. bölümde yüksek lisans imkanı olarakta nanoteknoloji biyoteknoloji ve ileri seramik mühendisliği alanlarında ilerleme kaydetme imkanınız bulunmaktadır. bunun yanında endüstriyel doktora programı sayesinde okulun anlaşmalı olduğu bazı seramik şirketleri ile anlaşıp hem doktoranıza başlayıp ki bu sayede 26-27 yaşında doktora bitirmiş oluyorsunuz hem de işinizi garanti altına almış oluyorsunuz.
sonuç olarak gelişen dünyada gitgide artan bir yere sahip olan malzeme bilimi ilerleyen dönemlerde adından daha fazla söz ettirecektir.bu nedenle dikkatle takip etmeye ve bu konuda yatırımlara girişmeye ihtiyacımız vardır.alınan bilgilere göre yatırım isteği yavaş yavaş oluşmaktadır ancak yeterli maddi destekler sağlanamamaktadır beklenildiği gibi.
metalurji mühendisliği öğrencilerinin en kolay derslerinden biridir.
malzeme bilimi malzemelerin atomik yapılarını ve buna göre birbirleriyle olan ilişkilerini inceleyen bilimdir. bir malzeme bilimcisinin temel görevi var olan cevherleri gelecek neslin de kullacagı şekilde ekonomik bir yolla malzeme üretmektir.
malzeme bilimi fiziksel metalurjinin gelişmesiyle oluşmuştur.
ilk önce malzemedeki dislokasyonlar teorik olarak ortaya atılmış daha sonra 50li yıllarda elektron mikroskoplarının gelişmesiyle görülmüş, böylece malzeme bilimi ilerlemiştir.
tarihi epey eskiye dayansa da malzeme bilimi son elli yılda gelişmiştir. *
mühendisi olduğum derstir. malzeme bilimi günümüz dünyası için önemli bir konudur. tükenmeye yüz tutan hammadde kaynakları yerine farklı tip üstün özellikli malzemeler bulmak, var olan malzemenin daha üstün özellikli olanını geliştirmek malzeme biliminin ve mühendisliğinin ana mantığıdır. örneğin çelikten daha dayanıklı, ve çok daha hafif malzeme geliştirerek yeni nesil araçların daha hızlı ve daha güvenli olmasını malzeme bilimi ile sağlayabiliriz.
(bkz: audi a8 carbon fiber)
Orospu cocugu bir hocadan alındıgı takdirde geçilmesi çok zor olan ders.
Ek olarak : bak arkadasim dunyanin hic bir yerinde bir odeve 40 verilmez anladin mi hele peritektoid donusum altindaki siktiri boktan konuysa hic verilmez , kaynak yok lan sikik. Ne verdinde ne istiyorsun. Ne yapayim ha ne yapayim ingilizce metin cevirdim iste o kadar amk sen dusun 40 ne amk , tasak mi geciyorsun, hangi gunahin bedeli senden ders almak he hangi gunahin.