kamu maliyesi, türk vergi sistemi, istatistik ve makro iktisat ile birlikte üniversitedeki en belalı 5 dersten biridir. işin garibi ise iibf okuyup bu saçma dersleri geçeceğim diye üniversiteye 18 yaşında gencecik delikanlı gibi girip 35 yaşında orta yaşlı bir adam görünümünde mezun olursunuz. sonra ise lise mezunu bir adamla aynı paraya çalışırsınız. tabi o'da iş bulabilirseniz.
üretim yapan sanayi işletmelerinde bir ürünün kaça mal olduğunun belirlenmesi amacıyla geliştirilen yöntemlerle maliyet hesaplama ve kaydetme işlevidir.
korkmadığım ama çekindiğim bir ders kendileri. çok fazla teferruat olması kasıyor. smmm sınavında karşılaşak olmam münasebeti ile şimdiden çalışıp sınavda fazlaca kastırmadan geçmeyi umduğum fifosuna ve lifosuna kurban olduğum ders.
Fifo ve lifosu ile meşhur, bilmeyenlerin çizgi film karakteri sanacağı ama dersleri bildiğin yağlı gürgen kazığı olan muhasebe dersi. Muhasebeciyim anlamadan bitirdim. Sonra iş hayatına girince daha iyi anlıyorsunuz o ayrı.
üçüncüye alıyorum bu dersi ve halen anlam yükleyebilmiş değilim. aslında zor değil gibi yani anlamak istenince anlaşılabilir ama anlamayı istemek konusunda sıkıntı yaşatıyor.
*an itibariyle kendisiyle cebelleşiyorum, dua edin şu dersi geçeyim. aksi taktirde buralar entry dolacak.
bu dersi üniversitede süleyman yükçü'den alıp hakkını vererek geçen, hadi o şansı yakalayamadı, smmm sınavlarına süleyman hoca'nın kitaplarıyla hazırlanan hiç kimse maliyet muhasebesini dert etmez. öyle de bir zımbırtıdır...
serbest muhasebeci mali müşavirlik (smmm) aday adaylığında staja giriş sınavında çıkan alan bilgisi dersleri arasında "aşılması gereken en meşakatli yol" olarak gördüğüm, başımın şeysi ders. üniversitede muhasebeden ne denli çektiysem şimdi maliyetten onu çekiyorum.
efendim, şayet ki muhasebe bürosunda çalışmadıysanız, meslek lisesi muhasebe bölümü çıkışlı değilseniz, üniversitede muhasebeyi görünce zaten afallıyorsunuz ve yıllarınız "giren borçlu çıkan alacaklı"yı idrak etmekle geçiyor.
şimdi; mali müşavir olmayı kafaya koymuş, uğraşan didinen bencağızın karşısında afedersiniz "ökküz" gibi duran 5 çeşit hukuk (meslek hukuku, vergi hukuku, borçlar hukuku, ticaret hukuku, iş ve sosyal güvenlik hukuku) sanki kendi güzelim alan derslerim(maliye, finansal muhasebe, muhasebe standartları, mali analiz, ekonomi) yetmezmiş gibi önümde süzülüyorken, kitabın en orta yerinde bütün ihtişamıyla maliyet muhasebesi yer almakta. gel de tükürme bu işe.
butun calisilmasi gereken dersleri sollayarak gelip bas koseye kurularak sikiysa calisma diyen derstir. universite hayatim boyunca bu kadar stres yaptigimi hatirlamiyorum. ek: kaldim, butunleme nasil birsey ey sozluk!?