artık özlediğim ve dönmek istediğim yer. kürkçü dükkanı. martın 28 inde ayrılmıştım ve temmuzun 25 inde 9 günlüğüne de olsa geri döneceğim. halbuki ben gidip bir daha ayrılmamak istiyorum.
edit:kpss kasım ataması kadroları belli oldu ve dönme umutları başka bahara kaldı.
Malatyanın da içinde bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi, ülke ekonomisine en az katkı sağlayan bölge durumuna gelmiştir. Bölgenin gelişmişlik açısından son sıraya gerilemesinin elbette birçok sebebi olabilir. Ancak en önemli sebeplerden biri Doğu Anadolu Bölgesinde bir türlü bir Gaziantep, bir Kayseri, bir Samsunun ortaya çıkamamasıdır. Doğu Anadolu Bölgesinde Malatyada dâhil hiçbir şehir bunu gerçekleştirememiştir.
ön yargılarımı yerle bir eden ülkemizin bir ilçesi. Sarışın olmamdan dolayı çok fazla dikkat çektiğimi ve kendimi turist hissettiğim sıcak ve nüfusu yaşlı mütevazi bir yaşantısı olan ilimiz. Eski Osmanlı'yı merak edenlere Malatya'yı ziyaret etmelerini tavsiye ederim.
Memlekettir. Hoştur sosyal imkanlarda sıkıntı vardır kültürel imkanları iyidir büyüklüğü derseniz büyükşehir belediyesidir. Malatya maceramız bitsede artık gitsek dedirtir.
daha öncesinde elazığ'a bağlı olan(cumhuriyet ile birlikte il olmuştur) ve elazığlılar ile aralarında sıkı rekabet olan bir ilmiş... yapı olarak epey benzerler... elazığ'da türklerden sonra zaza nüfus vardır. malatya'da ise türklerden sonra kürt nüfus vardır ve birlikte yaşamaktadırlar. elazığlılar, malatyalılara kofik, sahtekar vs. diye hitap ederler. ama derler ki elazığlılar malatya'yı çekemez zira malatya özellikle özal zamanında epey gelişmiştir ve ayrıldığı elazığ'ı sollamıştır. burada yazılanın aksine ahmet kaya ise malatya'lı değildir. baba tarafından adıyamanlı ve kürtmüş. anne tarafından erzurum'lu ve türkmüş. özetle sadece malatya'da doğmuştur. tıpkı elazığlı gözüken ama olmayan selahattin demirtaş(bingöl göçmeni) ve gültan kışanak(tuncelili ve ağuçan aşiretinden) gibi... gerçi adıyaman'da 1 Aralık 1954 tarihinde malatya'dan kanunla ayrılıp müstakil il haline getirilmiştir...