cildi güzel olup da fondotenler, pudralar sürenleri aklım almıyor. turuncu yanaklı gezenleri.. ya da dudakları dolgun olduğu halde dolgunlaştırıcı kullananları.
allık fırçalarını pis çantalarından çıkarıp yüzlerine değdirmelerini.. allık fırçanı bir kılıfa koy, yoksa da bir peçeteye sar kardeşim.
makyaj bir sanattır, boyanmak değil.
kadınlığın, bakışların altını çizmektir.
bazen insanın kendisini iyi hissetmesine yol açar. kötü yapılırsa tuhaf bir yaratığa bile döndürür insanı.nadiren yapılmalı, yapıldığında da hafif olmalı, zira doğallık her zaman çok daha çekicidir.
cafcaflı ambalajlara kanıp bir dünya para karşılığında alınıp, deri üstünü kimyasal rengarenk maddelerle boyayarak ciltteki gözeneklerin tıkanmasına neden olan fakat ısrarla güzelliği boyanmak sanan bayanların günlük uğraşları.
oysa makyaj zaten güzel ve bakımlı olan cildin ufak hilelerle göze daha çarpıcı hale gelmesidir.
Ayrıca (bkz: TDK)'ya göre şu anlamları içermektedir.
1 .Yüzü güzelleştirmek için boyama, yüz boyama, yüz bakımı.
2 .sinema, TV (***) iyi görüntü sağlamak, belli bir tipi yaratmak veya yalnızca bazı düzeltmeler yapmak için oyuncunun yüzünde ve başka organlarında yapılan boyama ve değişmeler.
makyaj güzel'e yahut çirkin'e yapılmalıdır diye bir genelleme anlamsızdır. neden? çünkü makyaj sabahın bir köründe açılmış göz kapaklarının manasızlığını, morgtan çıkmışa benzeyen tenleri canlandırma işlemidir. ayrıca yüzdeki güzel hatları ön plana çıkarma, kusurlu hatları geri planda bırakma taktiğidir. bu "makyaj" denilen işlemi abartıp, yüzünü maymun götüne benzeten çoktur. zaten her şeyin fazlası zarardır değil mi efendim? siz kat kat astar, boya, cila yapar da biri yanağınıza dokununca iz bırakacak kıvama getirirseniz durumu, zincirleme iğrençlikler sendromu geçirir millet. makyajın da bir adabı var derim, yanaklarınızdan öperim!
daha bir guzel goruneyim diye yaptiginiz, urunlerine milyonlar akittiginiz, uzun sure yapmayip birden yaptiginizda insanlarin ilgisini ceken, hayatin vazgecilmezi.
kimi hatunlarin ne ise yaradigini anlamadigi yuz bakimi. suratlarini boyama kitabi gibi kullaninca guzel olduklarini saniyorlar. sacmalanmamasi gerekir. hafif olani makbuldur.