endüstri meslek liselerinde bulunan bölümdür. makine parçalarının resmini çizen teknik eleman yetiştirirler. bu bölümden mezun olanlara teknik ressam veya makine ressamı denir. meslek yüksekokuluna 2 yıllığına gidenlere ve 2 yıl okuyup mezun olanlara tekniker veya konstrüktör deniyor. 4 yıllık okuyanlara ve mezun olanlara ise teknisyen deniyor.
babamla okul seçme kavgamızın son etabında, tatilden geç dönüp istediğim okula kabul edilmemem neticesinde başladığım, ilk dönemini 7/24 ağlayarak geçirdiğim, sonradan ilginç bir şekilde ısındığım hatta cetvelle show yaptığım bölümdür. iyidir hoştur fakat; bir ön yargı vardır ki bunu düzeltmeyi borç bilirim *. lütfen resmi güzel diye çocuklarınızı bu bölüme yollamayınız. zira cetvelsiz cin ali bile çizemeyen ben, bir adet t cetveli ve iki adet gönye ile teknik resimde çığır açmışımdır. bu kadar dağılın bitti.
endüstri meslek liselerinde bulunan bölümdür. ilk sene dersleri gayet iyi olan ve ortalama notu azami sınırda olan yada azami sınırı geçen makine ressamlığı bölümü öğrencileri teknik liseye geçiş yapabiliyorlardı ve daha teknik bilgilere sahip oluyorlardı, fakat liselerin 4 yıla çıkması ile teknik liseler eğitim müfredatından kaldırıldı *.
bölümün amacı bir makine parçasını standartlara uygun olarak * tasarlayan ve makine özelliklerini temel olarak bilen nitelikli elemanlar yetiştirmektir.
ilerleyen zamanla birlikte makine ressamlığı bölümü öğrencileri artık bilgisayar destekli tasarım programları * ile eğitim görmektedir. mezun olduklarında ise fabrikaların tasarım, kalite kontrol yada üretim bölümlerinde iş hayatına atılabilirler *.