hiiiç zor olmayan mühendislik. gerçekten bakın. iktisat daha zor.
sayayım size dersleri..
termodinamik
akışkanlar (1-2)
nümerik (1-2)
malzeme (1-2)
makina elemanları (1-2)
ısıl sistemler tasarımı
termal analiz
mukavemet (o kadar basit ki 1-2-3 ü var.)
statik
dinamik
kontrol sistemleri
makina dinamiği
mekanizma tekniği
hidrolik makinalar
içten yanmalı motorlar
mühendislik malzemeleri
ısı transferi (1-2)
imalat teknolojileri var.
var yani bunlar. zor olur mu hiç, zor değil tabii. çok kolay size kan kusa kusa okutuyorlar bunları. hele bir de iktisat görün ne kadar zor bilemezsiniz..
tıp ve hukuktan sonra bitirmesi en zor bölümdür. bazı dersler saç dökmeye sebep olabilir. hocaların egolarıyla mücadele edersiniz, bir çok baba ders vardır, dersleri geçmek için çalışmak değil anlamak gerekir. derslerden bahsedeyim.
orta zorluktaki dersler:
fizik1 , fizik2, mat1, mat2, teknik resim 1 , teknik resim 2 (autocad) , bilgisayar programlama 1 , bilgisayar programlama 2 , statik , istatistik , elektrik elektroniğin temelleri, üretim yöntemleri.
baba dersler:
mukavemet 1 , mukavemet 2 , malzeme 1 , malzeme 2 , termo 1 , termo 2 , DiFERANSiYEL DENKLEMLER , mühendislik matematiği, sayısal analiz , dinamik, AKIŞKANLAR MEKANiĞi, makine elemanları 1 , makine elemanları 2 , ISI TRANSFERi , makine teorisi, otomatik kontrol.
makine okuyosanız günü gününe düzenli tekrar etmeniz lazım dersleri.
öyle dersler vardır ki geçme notunun 40 olduğu üniversitede 41 le BB alırsınız.
statik-mukavemet-makine elemanları bağlantılı derslerdir.
diferansiyel denklemlerle akışkanlar mekaniği bağlantılıdır.
termoyla ısı transferi bağlantılıdır.
ayrıca akışkanlar mekaniği yüzünden saç döken insanlar tanıyorum.
teşekkürler.
pişmanlıktır,
okuması zordur bazen imkansız.
maaşı azdır bazen hiç yok.
hayaller vardır burayı yazan insanda uçuk kaçık bir dünya şey bulacağını sanır gerçeklerse ff.
Yüzde 99u buluş yapacağı bir işte çalışmaz tabiki de, yarıdan çoğunun belli bir uzmanlık alanı olmaz, malesef o kadar çok alanı vardır ki mesleğin. Daha ne diyeyim, baba gibi endüstri mühendisliği varken bu bölüm mü yazılırmış. Okurken de rahat iş hayatında da rahat. Ama inşaata göre tabiki de avantajlısındır. Onların yüzde 90ı hayatlarını şantiyede sürdürürken, senin seçenegin bir hayli fazladır.
tüm mühendislik dallarının bu meslekten çıktığı.
en ağır derslerin görüldüğü bölüm.
inşaat ile sık sık kapışırlar.
endüstri müh. en zor dediği derse zaman kaybı olarak görülüp çalışmayan öğrencilerin mensubu olduğu grup.
erkek basına 2 erkek düştüğünü öğrendiğim bir mühendislik dalı.Kaynak:çok yakın en yakın arkadaslarm, bir bilgisayarcı olarak bolumde 20 30 kız var dıye uzuluyordum bende.*
tırt mühendislik. bir makina mühendisliği değildir. makine neredeee makina nerede. iki dudağının arasından çıkarken bile ağırlığını hissettiriyor ma ki na! heyt!
özet olarak, makina kelimesi makine'ye çevrildikten sonra açılmış bölümlerin adı. her şeyin olduğu gibi bölümlerin de eskisi daha kalitelidir. O yüzden makina mühendisliği dururken makine mühendisliği tırttır, cücüktür.
bir senedir zevkle icra ettiğim meslek. 1 sene önce hiç bir şey bilmezken ve komik bir maaşa çalışırken piştikçe maddi ve manevi olarak bambaşka kapılar açalabildiğini içeriden yaşayarak gördüm. ve şantiyede her gün yeni bir şey öğrenmenin verdiği psikolojik mutluluk bambaşka.
okulda 6-8 civarı binası var bu bölümün. 2 dersim bunların burda. 2 ders de aynı binada. geçenlerde bir işim çıktı, başka bir binasına gitmek durumunda kaldım. ben hayatımda testosteron kokusunu bu kadar yoğun koklamadım. üstelik de hastaydım, burnum aşırı tıkalıydı. daha önce binadan geğirerek çıkan 10 kişilik grubu deneyimleyip ufkumu arttırmıştım. bu da üstüne katmerli kadayıf oldu.
üniversite zamanı herkes ağır taştaş geçer sizinle,
mezun olunca kral olursunuz.
o size kıçıyla gülen işletme öğrencileri abi çeker size,
sabredin gençler sonu güzel bitiyor.