akışkanlar mekaniği, malzeme, ısı transferi, otomatik kontrol gibi saç ağırtan hatta döktüren, tebessüm hırsızı, hayat neşesi dağıtıcı, yaşama sevinci soğurucu derslere sahip; mezuniyetten sonra yakınlarınız tarafından size tamir ettirilmek istenen buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası konu dışında tutulduğunda, çekilen acıların meyvesini güzelce alabileceğiniz; ısı prosesten imalata geniş bir yetkinlik mertebesi bulunan meslek dalı.
bölümün 4 yıl oldugu düşünülür, ancak hiçbir zaman 4 yılda bitmez.
hele birde inglizceyse o zaman yeryer 6-7 seneye kadar uzayabilir sıkılmamak,sabırlı olmak gerekir
mobileti, çamaşır makinesini, bulaşık makinesini, buzdolabını, araba motorunu, kolorifer kazanını ve bunun gibi bir çok hedeyi tamir etmesi beklenen, edemeyince de; "hay ben seni makine mühendisi yapan hocanın" söylemine maruz kalan, tamirci olmayan kimselerdir.
en yakın dostları ve teselli edenleri teknik ressamlardır.
ayrıca teknik resim bölümünün çoğunluğu kız öğrencilerden oluştuğu için bu arkadaşların hayalinde bir bayan teknik ressam ile evlenmek vardır *.
ayrıca "allah sana sabır versin" insanıdır, zoru başardıkları için hep idolüm olmuşlardır bu arkadaşlar.
odtü, itü ve boğaziçi triosundan mezun olmadığı sürece, '' genellikle '' aç kalan kişilerdir. çünkü, şuan itibariyle piyasada gereğinden fazla makina mühendisi bulunmaktadır.
sanki tüm abazanlar, tüm sapıklar bu bölümden çıkar.
sanki sadece bu bölüm adamı delirtecek derecede zordur.
sanki tek ajdar kılıklı adamlar bu bölüm mezunudur.
ve şunu da atlamamalı...
tüm devlet adamlarımız, siyasetçilerimiz, kaliteli çizer ya da yazarlarımız da salt bu bölümden mezun olanlardan oluşmamaktadır.
tek söylenebilecek yalın gerçek makine mühendisliğinin temel mühendislik olduğu ve diğer mühendisliklerin atası sayılabileceğidir.
ne olursa olsun yabancı dil bilen bir makina mühendisi kişisinin hele bir de masteri falan varsa işsiz kalma olasılığı düşüktür. neredeyse her mühendisin işini yapabilirler. * endüstri bolümü mezunlarına mühendis denildiği bir ülkede en az doçent ünvanı ile mezun olması gereken mühendistir ayrıca. ha bide fabrika ve üretimin ana dişlisidir.
sigara fabrikasından enerji sektorune kadar her fabrikada iş bulabilecek, hakiki muhendisligin temeli olan bolumden mezun kişidir. makine muhendisi calistirmayan bir fabrika yok gibidir dunyada.
(bkz: #4302797)
+ evladım ne iş yapıyorsun ?
- makina muhendisiyim.
+ söyle bakayım sen hangi makinanın muhendisin ?
- (sözün bittiği yerden halay çekerek devam etme isteği.)
hakkındaki "çok zor bölüm" şeklindeki söylentilere kulak asılmadan tercih edilebilecek meslektir. elbetteki zordur ama hangi meslek kolaydır.
bölüme gidenler zaten çok zor. 4 yılda bitmez kesin bikaç dersim kalır. şeklindeki bir önyargıyla başlarlarsa başarısızlık zaten kaçınılmaz olacaktır