maalesef ki yapılması gerek eylemdir. Günümüzde hiçbir bulaşık makinası ya da üstün alman teknolojili olduğu iddia edilen bulaşık makinası deterjanları tabak ve cam yüzeyler üzerindeki kurumuş ve katmanlaşmış yemek artıklarını %100 temizleyememektedir.
Tabak, bardak ve diğer gereçleri kirlendiği anda (öğünde) hemen koyup yıkamak gibi bir lüksünüz varsa, yani evinizde bir öğünde çıkan bulaşığınız çoksa ya da 3 tabak 2 bardak için makina çalıştıracaksanız, o zaman görece olarak başarı sağlayabilen bulaşık makinalarını; çoğunluk gibi efektiflik açısında %80-85 doluluğa ulaşmadan çalıştırmayan bir biriyseniz mutlaka elde bir ön yıkama yapılması şart olmaktadır.
Annelerin temizlik hastalığına yakalanması neticesinde ortaya çıkan bir bulaşık makinesine tapınma durumudur. Malum bulaşık makinesi öyle her evde bulunmaz . Aleti şöyle görülebilen bir şekilde açıkta bırakmak ve komşular gelince havasını atmak gerekir. Kısacası mevzu bahis alet bir fetiş nesnesi olduğu için fonksiyonundan çok görüntüsü ve mülkiyet edinme hırsı ile değer kazanan bir olguya hizmet etmektedir.
kendi labaratuvarlarımda (evet çoğul. çok var bende) yaptığım deney ve gözlemlere göre, bunu yapan insanların %97.3'ünün temizlikçi gelmeden önce evin kabasını aldıklarını da test edip onayladım. tüm bunlardan çıkardığım sonuç ise daha şaşırtıcıydı: işim gücüm yoktu benim. boş beleş bi adam olduğumdan tüm gün böyle şeylerle uğraşıyodum. çok tuhaflar. tuhaf.
yapilmadigi ve anne tarafindan goruldugu takdirde basinizi agritacak hadisedir. bulasik makinesine temizlenmek uzere konan bir tabagin, neden on yikama programina dahil edildigi anlasilamaz. \"madem tabak elde yiknanacaktir, o halde bulasik makinesine ne gerek vardir? bulasik makinesi kirli tabaklari temizleyemeyecek kadar aciz bir teknoloji midir?\" sorulari bireyin aklindan gecer.