mahkumlara oy kullanma hakkı tanınması

entry4 galeri0
    ?.
  1. çeşitli sebeplerle ceza evine düşmüş hükümlülerin, ülke yöneticileri hakkında seçim yapabilme durumu.

    milliyet gazetesi internet sitesinin haberine göre;

    --spoiler--
    TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu bünyesinde oluşturulan Yazım Alt Komisyonu, tüm hükümlülere oy kullanma yolunu açan düzenlemeye imza attılar.

    “Seçme ve Seçilme Hakkı” başlıklı maddenin yazımında Ak Parti, CHP ve BDP mevcut anayasadaki “hükümlüler oy kullanamazlar” hükmüne yeni metinde yer verilmemesi konusunda uzlaştı. MHP, ismini kullanmadan, Öcalan’ın da oy kullanacağı gerekçesiyle düzenlemeye karşı çıktı. Madde bu şekliyle yasalaşırsa, Öcalan’ın oy kullanması için imralı’ya da sandık kurulacak.
    Alt Yazım Komisyonu’nun dünkü toplantısında “seçme ve seçilme hakkı” başlıkla madde müzakere edilerek benimsendi. Toplantıda, CHP ve MHP, mevcut anayasada yer alan ve yüzde 10 seçim barajının gerekçelerinden biri olan “temsilde adalet yönetimde istikrar” hükmünün yeni anayasada da yer almasını istedi. AK Parti ise kendi önerileri arasında bulunmamasına rağmen düzenlemenin tekrar anayasaya girmesine sesini çıkarmadı. Bu çerçevede fıkra, “seçim kanunları yönetimde istikrar ilkesini gözetecek; ancak hiçbir durumda temsilde adalet ilkesini zedelemeyecek biçimde düzenlenir” şeklinde yazıldı.
    --spoiler--

    http://siyaset.milliyet.c....2012/1578821/default.htm
    2 ...
  2. ?.
  3. olması gerekendir. mahkum da olsa, herkes eşitse o da herkesle eşittir. dışarıda tonlarca katil ve hırsız varken ve onlar devlet tarafından dışarıda tutulurken. pek çoğu dışarıdaki hırsız ve katillerin yanında meleği ala olan hatta bir kısmının üzerine dışarıdakilerin suçu yüklenmiş kişilerin oy kullanması gayet doğaldır; gerçekten suçlu olsa bile vatandaşlıksa işin özü, doğrusu budur.
    1 ...
  4. ?.
  5. 1.
  6. akp'nin bu sahte demokratlığı mide bulandıran cinstendir. asıl amaç, "barış süreci" denen nane bağlamında terör örgütünün hapisteki liderine siyasi haklar tanımanın ilk adımını atmaktır. yani önce seçme, şartlar uygunsa, ileride seçilme hakkı tanımak.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük