mahalleden arkadaşlar vs üniversiteden arkadaşlar

entry18 galeri0
    18.
  1. Üniversite dönüşü mahalleden arkadaşları göremiyorsunuz arkadaşlar. Üniversitedekiler de dağılıyor gidiyor. Kalıyorsunuz yapayalnız. Anne ben çıkıyorum der 2 saat sonra eve dönersiniz.
    2 ...
  2. 17.
  3. mahalle arkadaslığı;

    aynı gün aynı saatte doğma ihtimaline ebeveynlerin yanlış hesaplaması sonucu kacırılmış ama genede doğum anından itibaren erişkinliğe kadar gecirilmiş arkadaslıklardır. aynı mahallede olmanın avantajlarıyla dejavantajlarını yok ettiğin; anasına ana, babasına baba diyebildiğin hiç kardesin olmadıgı halde ya da kardesın olup o'nu kardesten öte göremediğin; kavgaya, maca beraber girdiğin aslında uzunca yıllarının gecırdıgı mahalle ıse , tüm sancılarını gecirdiğin, deli cagını atlanttığın, ilk sevdiğini, ilk cinselliğini paylastığın arkadaslıktır.

    üni arkadaslığı;

    bir heyecanla dahil oldugun yeni ortamda ilk buldugun, gözüne ilk carpan kişiden baslar. gezulen yerler, kesfedilen mekanlardan sonra kalıcılıgını olmadığını anladığında heratada, her yoksunlukta değiş tokuş ettiğin, aslında kim oldugu önemsizleşip sadece yanıma olsun biri olarak görmeye başladığın, zaan zaman işine yyarayacağını düşündüğün anlarda bir iki yalakalık yaptığın, görünürde cok özünde az olan sevgiden ve görünürde cok ama az olan arkadaslığın bütünüdür.

    ortak yanı;
    kişi sanslı ise üni de de mahalle arkadası gibi bir arkadaslık kurabilme ihtimali.
    0 ...
  4. 16.
  5. Allah ına kadar mahalle arkadaşlarıdır.üniversite gelip geçici samimiyetsiz ortamdır zorunluluktur. üniversiteli arkadaslarınızla bir cafede oturduğunuz zaman ki büyük ihtimal 2-3 tanede kız olur çünkü 1-2 yalaka takımında yer alan bazı kişiler onları her yere götürmeye bayılır. muhabbet sıkıcı boş boş gülüşmeler sahte samimiyetler. ama bir mahalle arkadaşınızla bırakın bir yerde oturmayı akşam yolda karşılaştığınızda bir sokak köşesinde 15 dk muhabbet bile o diğer muhabbeti fena sollar.
    2 ...
  6. 15.
  7. hangi mahallede oturduğunuza bağlı olan olaydır. mahallenizin %90'ı boş adam ise üniversite arkadaşlarınızı mumla ararsınız.
    (bkz: batak)
    (bkz: karıkız)
    1 ...
  8. 14.
  9. üniversitedeki arkadaşların değil ailendir zor durumunda hastalığında sağlığında yanında olurlar.

    mahalledeki arkadaşlar orda oturuyosun diye vardır taşındığında yanında olmazlar.
    0 ...
  10. 13.
  11. tek farklarının üniversiteden arkadaşlarla üniversite bitince ayrılacak olmanızdır. ikiside yeri geldiğinde sizi unutur, yeri geldiğinde satar, işi düştüğünde arar.
    4 ...
  12. 12.
  13. üniversitenin hemen yanı başında olan mahallede oturuyorsanız. mahalleden ve üniversiteden arkadaşlarınız aynı adamlar olacaktır kuvettele muhtemel.

    öğrenci mahallesi muhabbeti yani. bunun başlığı açacaktım da neyse görmüşken yazalım.
    öğrenci mahallesinde oturmak eğlencelidir usta. herkes öğrenci bir kere senin gibi. yolda yürürken sınıf arkadaşına rastlarsın iki hoş beş edersin. gecenin bir körü dışarı çıktığında fakülteden arkadaşlar vs. iyidir hoştur. öneririm. ölmeden önce tadılması gerekenler arasına konulabilir.

    mahallede dışarı çıktığınızda gidecek elli tane evinizin olması yapacak bir sürü seçenek olmasını doğurur. o yüzden sıkılmazsınız bir nevi.
    0 ...
  14. 11.
  15. mahalleden arkadaş, çoğunlukla daha bilgili olduğun bölgedir,

    küfür ettğin yerdir, zaaflarının bilindiği yerdir.

    üniversite'de bazı zaaflarının yaşınında ilerlemiş olmasıyla ortalığa dökmemiş olabilirsin,

    seviyen biraz daha yüksek olabilir, küfür yerini çok almamıştır mesela.

    ikisi de candır, ikisine de ihtiyaç vardır. moduna göre yarayışlı tercihler yapma imkanı sağlar.
    0 ...
  16. 10.
  17. mahalle arkadaşlaruyla inci sözlükte yazarsın, üniversite arkadaşıyla uludağ sözlükte.
    0 ...
  18. 9.
  19. mahalleden arkadaşlar daha cıvık olmaktadırlar. üniversite arkadaşlarıyla daha işe yarar paylaşımlar yapılabilmektedir. örneğin hep beraber oturup ders çalışmak gibi şeyler.
    0 ...
  20. 8.
  21. mahalle arkadaşları mahalle bekçisi üniversite arkadaşları ortam bekçisi.
    0 ...
  22. 7.
  23. iki grubunda ortak özelliği çıkar ilişkisi gözetilmeden yaşanan zamanlar ve paylaşımlardan oluşmalarıdır.
    hep iyi anılıcaktır bu insanlar.
    hayatınızın en güzel dönemlerini, en saftirik hallerinizi onlarla yaşamışsınızdır ,duygularınızın en gerçek olduğu dönemlerdir o dönemler ,güven duygusu,beraberlik duygusu ,paylaşma duygusu henüz terketmemiştir bünyenizi.
    acımasız iş hayatıyla ,insanların diğer yüzleriyle karşılaşmamışsınızdır henüz .
    sağ gösterip sol vurmak terimi bahçede oynadığınız futbol veya basketbol oyunlarında kullanılmaktan oteye geçmemiştir ,farklı anlamlar yüklemez en yalın haliyle algılarsınız bu gibi cümleleri.
    kaybedilmemesi gereken insanlardan oluşan topluluklardır kısaca yanınıza daima kar kalırlar ve diyorum ya hep iyi hatırlanırlar.
    2 ...
  24. 6.
  25. mahalleden arkadaşların 5-0 alacağı kıyaslama. kardeş lan onlar...
    3 ...
  26. 5.
  27. mahalleden arkadaşlarla kahvede batak atarken, üniversiteden arkadaşlarla gece kulübünden hatun kaldırılır.
    0 ...
  28. 4.
  29. Mahalle arkadaşlarıyla zillere basıp kaçarsın üniversite arkadaşlarıyla zillere basanları kovalarsın.
    0 ...
  30. 3.
  31. muhtemelen iki taraf birbirini hiç sevmez. çünkü üniversite insanı değiştirir. bi kere büyürsünüz, fikirleriniz farklılaşır, eğlence anlayışınız değişir, insanlara,olaylara bakış açınız eskisi gibi değildir. özellikle bu lise arkadaşlarınız okumak için küçük yerlere gitmişlerse kültürleri çok farklılaşmıştır. bir gece dışarı çıkarsanız anlarsınız neler olabiliceğini. lise arkadaşından bütün gece bi karış surat görmeniz ve bi dolu küfür duymanız olasıdır.
    0 ...
  32. 2.
  33. lise arkadaşları hepsini döver.
    15 ...
  34. 1.
  35. özellikle doğduğu, büyüdüğü şehirdeki üniversitede okuyan insanın kıyaslamasıdır. mahalleden arkadaşlar büyüdüklerinde genellikle esnaflaşır, genç yaşta evlenir, hemen askere giderler. muhabbetleri cinsellik, para, maç ile sınırlıdır. üniversite arkadaşlarının muhabbetleri ise genellikle, sosyal tespit esprileri, dersler, siyaset, müzik, kitap, sinema, kızları anlama gibi konulardan vücut bulur. kimi zaman mahalle arkadaşlarıyla yapılan gerzek muhabbetler hoşa giderken, kimi zaman da sizi daha iyi anlayabileceğini düşündüğünüz okul arkadaşlarının muhabbeti hoşa gider. bu iki grubun yollarının kimi zaman aynı mekanda kesişmesi ise sizin için zulüm bir gecenin sadece başlangıcıdır.
    8 ...
© 2025 uludağ sözlük