madem ki aynı görüşte değilsin, tuzla da onlarca işçi ölsün, için cız etmesin.
madem ki aynı görüşte değilsin, demokrasi, hukuk senin için değil, ebeni s.kenler için işlesin.
madem ki aynı görüşte değilsin, mezarda emeklisin.
madem ki aynı görüşte değilsin, hastanede rehin, piyasada stajyer olarak geberip gidesin.
madem ki aynı görüşte değilsin, dön g.tünü onlar s.ksin.
sandıkta eksi oy atarım bir de. geçen haftanın en beğenilen partileri... hey allam ya.
demokrasi ülkesi olan yurdumda, aynı görüşte olmadığım zaman itaat etmem gerekteğini, demokrasinin aslında monarşi gibi itaat gerektiren bir yönetim biçmi olduğunu bana öğreten başlıktır. karşıt görüşlere herzaman saygı duyarım ama asla kendi görüşümden olan birine bile itaat etmem. işte bunun adı demokrasidir.
(bkz: yeni başlayanlar için demokrasi)
saçma öneri. sen kimsin sana itaat edelim , senin düşüncenden bize ne ki sana itaat edelim , sen böyle şeyler söyleyip böyle saçmalıklarla gelirsen karşımıza saygı bile duymayız. bakın açık açık söylüyorum. itaat etmek nereden çıktı ya hu. bu tayyip sizi yanlış yönlendiriyor olmasın sakın.o işçiye emekçiye ananıda al git diyebilir , şehitlere kelle diyebilir ama sen bize diyemezsin çünkü aklı başında hiçbir insan birbirine itaat etmez. düşünceye saygı nın bununla alakası zaten yoktur.
spor karsilasmasina pankart hazirlar gibi olaya girmektir. itaat etmek nerede, saygi duymak nerede? bak yavrum ne diyecegim, sen benim gorusumde degilsen gel once bana saygi duy, sonra itaat et. muameleni begenirsem yalamaya devam edebilir, hatta uslu bir cocuk olursan uzerine bile oturabilirsin.
bence oldu bu da.
eger herkes koyun gibi cobanin birine itaat edecekse, sozu edilen haklar nerede? girmek istedigin bir kalip varsa ve herkesle bir ornek olmak istiyorsan, ozgurluk nerede? madem ki ayni goruste degilsin, once dusun, sen neden farkli gorustesin, sonra biz senin gorusune bakalim, sayginligi var mi. ama itaat etmek bambaskadir. bir kitleyi buyuruk altina sokmak senin gibisini zorlar, yikar, parcalar.
cumhuriyetle yönetilen bir ülkede iktidarda bulunanlar (bkz: iktidar) cumhuriyete ve laikliğe saygı duyup itaat etmiyorken, (bkz: saygı duymak), (bkz: itaat etmek), böyle bir cümleyi nasıl sarfediyorlar diye düşündüren cümle.
edit: ne dedim lan ben cümlemi dedim!
bunca yil bunca zaman saygi duyduk da n'oldu! diye cevap verilesi emir cumlesidir.
saygi hak edilir zorla alinamaz. ve artik bir takim goruslere saygi duyulmuyorsa bu ulkede can sikintisindan olmadigi asikardir. futursuzca harcanmistir o saygi, sonsuz bir hazine gibi, hic yitirilmeyecekmis gibi.
bakiniz ata ne guzel soylemis;
Her fert istedigini düsünmek, istedigine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtigi bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
yetmediyse bir de buradan yakiniz;
Bizim devlet idaresinde takip ettigimiz prensipleri, gokten indigi sanilan kitaplarin dogmalariyla asla bir tutmamalidir. Biz, ilhamlarimizi, gokten ve gaipten degil, dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz.
itaat meselesine gelince; buna herhangi bir ozlu sozle cevap vermek yerine sadece hadi oradan demek uygundur zannimca.
bir kölenin sahibine, bir kulun allah´ina, bir köpegin bakicisina söylenen sözdür itaat etmek. (bir de bazilari vardir ki bunu tam anlamiyla yerine getirirler)
görüse saygi olur; hatta iki görüs arasindaki farklar (ahlaki bir düzen icinde) tartisilir.
bu da; karsi tarafin düsüncesine saygi duyuldugunu; fakat kendi düsüncesinin kendisi icin iyi oldugunu, yine de ne olursa olsun "benim düsüncem benim dogrumdur" demektir.
susup karsi tarafin düsüncesine kafa sallamak ise, o kisinin düsüncesini kabullenmek demektir; olmamali.