vakti zamanında ahmet necdet sezer'i türkiye'ye cumhurbaşkanı atamış abd'li dışişleri bakanı. tüm emirlerini yerine getirip cumhurbaşkanlığı bekleyen çevik bir kendisine "bana söz vermiştiniz şimdi neden beni desteklemiyorsunuz" sorusuna "ben askerlerin siyasete girmesini sevmem" diyerek cevap vermiştir.
türkiye'de siyaseti şekillendiren kişilerden biriydi. "one minute" olayından sonra yaptığı "ister kabul edin ister etmeyin ama türkiye artık bizim kontrolümüzden çıkmıştır" yorumu pek bir manidardır.
israil cumhurbaşkanı şimon peres ve amerikalı ünlü müzisyen bob dylan'ın da bulunduğu 13 kişiye topluma olan katkılarından dolayı özgürlük madalyası vermiş abd eski dışişleri bakanı.
(1937- ) 64. ABD Dışişleri bakanı. Halen Georgetown Üniversitesi'nde diplomasi dersleri veriyor. 5 Aralık 1996'da Bill Clinton tarafından aday gösterildi, 23 Ocak 1997'de oybirliği ile seçildi. ABD'nin ilk kadın Dışişleri Bakanı.
Madeleine Albright, Marie Jana Korbelová adıyla 15 Mayıs 1937'de Prag'da doğdu. 11 yaşındayken ABD'ye göçtü. iş hayatına lise öğrencisiyken Denver'da büyük bir mağazada sütyen satarak başladı.[1] Columbia Üniversitesi'nde kamu hukuku ve yönetim doktorası yaptı. Clinton yönetimine Dışişleri Bakanı olmadan önce ABD'nin Birleşmiş Milletler nezdinde büyükelçisi olarak görev yaptı. 1997'ye kadar Katolik olduğunu düşünüyordu. 1997'de Yahudi dedesi ve büyükannesinin Auschwitz'de öldüğünü öğrendi. Babası Çek diplomatı, Nazi ve Komünist rejimlerinin mağduru, Denver Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Bölümü Başkanı Josef Korbel'di.
In 1996 Madeleine Albright said on national TV that 500,000 Iraqi children dead from sanctions was "worth it".
A few months later she was confirmed by the US Senate as Secretary of State and nobody even questioned
her about this statement.
Transporting 500,000 first graders would take 6,667 school buses, making a line more than 50 miles long.
Albright's father, Josef Korbel, was also the mentor of Condoleezza Rice.