1940 yılında abd deki liselerde ençok ceza verilen disiplin suçları sınıfta sakız çiğnemek, yerlere çöp atmak, gürültü yapmakmış. Ancak 1995 teki istatistiklerde ilk üç suç, okulda uyuşturucu kullanmak, silah taşımak ve arkadaşına tecavüz etmek olmuş.
Amerikan toplumunda kadınlara tecavüz olaylarına çok sık rastlanıyor. Bir fahişe ile ilişki kurmak için yeterli maddi imkana sahip olmayan sapık Amerikan gençleri kadınlarla ilgili arzularını onlara tecavüz etmek suretiyle gerçekleştirmeye çalışıyorlar. woar ve rcc gibi kadın örgütleri bu şekilde tecavüze uğrayan kadınları koruma amacını taşıyor. tabii bu derneklerin amacı kadınları tecavüzden korumak değil, tecavüzden sonra ihtiyaç duydukları psikolojik ve psiko-terapik tedavide kendilerine yardımcı olmak. newsweek dergisinin 14 mayıs 1994 tarihli sayısında yayınlanan bir araştırmaya göre o tarihlerde Amerika'daki kadınların % 19 u daha çocuk yaşta saldırı ve tecavüze uğruyordu. Bu oranın sonraki tarihlerde bir hayli arttığı tahmin ediliyor. Amerikan üniversitelerindeki kız öğrencilerin % 16.4 ünün ırzına tecavüz edildiği tahmin ediliyor.
Not : alıntıdır
yukarıda ki bilgiler doğrultusunda amerika nın bayağ maceralı bir ülke olduğunu varsayabiliriz.*
Amerika sadece bir terör cennetidir, kimliginde islam yazanlar için cehennemdir, yargısız infaz, işkence, hertürlü anti demokratik hareketin yasanabilme olasılıgı olan igrenç bir yerdir. bütün bunlardan çıkan sonuctur macera dolu amerika, anti demokratik uygulamalara maruz kalma olasılıgıdır..
bu esere bir de lisedeki edebiyat dersi perspektifinden bakarsak: "şair eserinde kime sesleniyor?" sorusuna, (bkz: memo)ya; "eserinde ne gibi bir ana fikir veriyor?" sorusuna ise şair memo ya amerikayla ilgili (bkz: nacizane) tespitlerini anlatıyor gibi gARiP SONUÇLAR ELDE EDEBiLiRiZ.