verdiği vergilerle herşey beim diyen vatandaştır. biraz dolmuşa gelmiştir. gittiği tüm resmi kurumlarda en küçük bir terslik yaşamayagörsün hemen ezme politikası hazırdır. çaçarondur. ''Senin maaşın benim ödediğim vergilerle ödeniyor kardeşim.....''v.b. giriş bölümü ile başlar ve şikayet dile getirilir. sanki söylendiği kişinin maaşından devlet vergi kesmiyor. sanki birtek sen veriyorsun vergiyi. sanki vergi bir tek maaş ödemek için kullanılıyor.
genellikle esnaf kesimin devlet memurlarına ve milletvekillerine kullanmış olduğu klişe laftır. onur kırıcıdır ve söylenen insanın içinde vatandaşa karşı nefret psikolojisi oluşturur.
ama öyledir. haa türkiye şartlarında biraz durum değişik, "vergiden kaçınma" çok fazla. öyle de olsa devlet memuru halkın patronu değildir.
sorun şurada: vatandaş istiyor ki sadece benimle ilgilen, benim işimi gör. o zaman da diğer işler aksıyor. bir kişinin gereksiz bir işi için harcadığın bir saatte belki 15-20 kişinin işini halledeceksin. o hesaba göre onlar da senin maaşını veriyor.
bunu bu şekilde söyleyen vatandaş genelede usulsüz bir şeyler istiyor benim gördüğüm kadarıyla.