salak salak işlerle uğraşmaktır. hele sınıfınız inek potansiyeli olan bir sınıfsa hiçbir sikim anlamadan okur gidersiniz. hiç hayal ettiğim gibi olmadı sözlük. bölümümü seviyorum ama sınıfın amk.
geleceğin açından iyi olmasına rağmen hayatının en güzel 4 yılını sosyal açıdan bombok geçmesidir. hele ki makine mühendisliği okumak. bölümdeki kız nüfusundaki yokluk yüzünden sosyalleşme halı saha maçları veya okey nargile masaları hariç sıfırdır. birde bölüm dışında da aktif değilsen hayatının baharı bombok geçmesi demektir. şehir de sosyal açıdan pek aktif değilse durum daha da kötü.
işte ben böyle bir durumdan kurtulmak için daha önceden de takip ettiğim bu sözlüğe üye oldum ve sosyalleşmeyi bekliyorum.
Edit: mezun oldum ama mallık bendeymiş. Sözlük hikaye. Gidin sosyalleşin.
Tabiri caizse insanin agzina eden bir durumdur. Ne teknik resimi biter ne diferansiyeli. Hele birde hocalariniz sadece kendi dersi varmiscasina proje, quiz, ve odevleri yukluyorsa sosyallesmeniz imkansiz. Ha unutmadan cift anadal gibi maceralarada atildiysaniz hayat sizin icin cok zor bi hal alacaktir. Yeri gelmisken belirtmek isterim ki cift anadal pismanliktir.
Tercih döneminde kararsız kalip mühendislik yerine başka bir alanı tercih etmiş biri olaraksoyleyebilirm ki kesinlikle zordur. Ama sakin abi cikinca is bulamam diye vazgecmeyin. Zira hangi üniversiteden mezun olursanız olun kendinizi geliştirmediğiniz surece hep belirli bir seviyenin altında kalırsınız. Ha bu bogazicinden mezun olmuş bir adam için seviye 5 bin liralik bir iste calismakken cumhuriyet üniversitesindeki adam için evde anneyle oturup altin günlerine katılmak olabilir.
cefa çekmektir. bu ülkede mühendislik okunmaz kardeşim. hele ki elektronik mühendisliği falan kesinlikle okunmaz. illa türkiyede bir mühendislik okuyacağım, çok idealist değilim ama tıp okumak da istemiyorum falan diyorsanız; o zaman da endüstri mühendisliği okumanızı tavsiye ederim.
hele bazı arkadaşlarımız o kadar sene okuyup sonra da lise mezunu bir patronun işinde, kıytırık bir üniversitenin işletme bölümünden mezun olmuş birisinin altında çalışmaya başlayınca kafayı sıyırıyorlar. tabi ki hepsi için geçerli değil bu sözüm, ama mühendislik okuyan ve bitiren arkadaşlarımın çoğu şöyle düşünüyor: " bu kadar okuduğumuza değmezmiş." maalesef, bazen türkiyede yaşadığımız gerçeğini unutmamak gerekiyor.
yorumu hangi mühendislik dalında öğrenim görüldüğüne göre değişir. varsan baksan su ürünleri de mühendislik, tekstil de mühendislik, inşaat da mühendislik, makina da mühendislik.
misal benim hayatımda yaptığım en büyük hata makina mühendisliğini o amk tercih formuna iliştirmekti.
Bahsedildigi kadar zor okunmayan bölümdür. Elinizden geldiğince dersleri takip edin ve vize-final haftasından bir hafta önce çalışmaya başladığınız sürece % 80 başarı elde edeceksinizdir. Zira 3. Sınıf makine mühendisi öğrencisiyim ve bugüne kadar bir tane bile alttan dersim olmadı. Üstten de 4 adet ders verdim.
hangi mühendislik olursa olsun okumasi kesinlikle çok zordur. fizik, integral, laboratuvar dersleri, raporlar, quizler.. ama iibf de okuyan arkadaslar iibf derslerinin daha zor oldugunu söyleyip durur. makro mikro istatistik varmis çok zormus falan filan. ama ben bu saate kadar ders çalışırken iibf de okuyan arkadaşlarim mışıl mışıl uyuyordu. kimse bana muhendislik okumak kolay iibf okumak zor demesin.
(bkz: işletme muhendisliği) okumasi zordur kazanmasi daha da zordur lakin bütün zorluklari yenip bölüm bitirildikten sonra i.k'lara , dost hisim ve akrabalara isletme muhendisliginin ne oldugunu anlatmak dahada zordur.