Muhendislik fakulteleri normal sartlar altinda ortalama 4 yilda biter.
Azicik calisin.
Ed: calismiyorsunuz, geziyorsunuz, ders dinleyip kafa calistirmiyorsunuz sonra gelmis buraya entry eksiliyorsunuz. Ben de muhendislik bitirdim, itu'de. Yok hoca yalakaligi yok bilmem ne. Gecin bunlari. Kafanizi biraz yorun.
dalına göre değişen yıl sayısıdır. ama ortalama 4 değildir. 3 senede bitirenlerin sayısı, 5+ senede bitirenlerin sayısıyla kıyaslanamayacak kadar küçüktür.
tabi "baba mühendislik" bölümleri için bu rakamlar. beleş mühendislikler için ortalama 4 sene olabilir.
turkiye şartlarında hazırlıkla beraber 5 yıl olan bölümler. kaç yılda biteceği öncelikle öğrenciye, daha sonra bölüme bağlıdır.
sen çalışmazsan, umursamazsan 10 yıl da bile bitebilir.
birde şu açıdan düşünelim aynı öğrenci aynı çalışmayla ziraat muhendisligi yada tekstil mühendisliğinden 5 yılda mezun olabilirken, elektrik elektronik gibi bölümden 8 yılda mezun olabilir.aynı çalışma şartını ele aldık tabi.
öncelikle sana bağlı. daha sonra bölüme.
yanlış anlaşılmasın ama 8li 9lu seneleri görünce hayret ediyorum.
uzatmayı nasıl başarıyorsunuz bu kadar?
alttan dersim bile kalmadan bitirdim ben gezerek tozarak biraz da çalışarak.
bunu ukalalık olsun diye değil aslında rahatlıkla yapılan bir şey olduğunu belirtmek için yazıyorum.
4 yılda biter, aksilikler oldu diyelim 5i geçmez.
(bkz: bilgisayar mühendisliği)
bazı okulların bazı mühendislik bölümlerinde sadece çalışmakla alakası olmayan yıllardır. göt yalamayı bilmek , yavşaklığı da öğrenmek gerekir ki 3.5 -4 yılda bitsin.
küçüklüğümden beri hocalara yavşaklık yapmayı göt yalamayı beceremediğim için 6. yılımdayım. 2 dersten kalırsam 7. yılıma yelken açacağım.