ömrüm boyunca çalışmadım diyen arkadaşa itafen; ömrüm boyunca hiç çalışmadım ts1 de 32.000 ts2de 45.000inci oldum millet benim aldığım puanı almak için paralar döküyor.
Bir sayısalcı olarak edebiyat ve coğrafyada zorlanmadığımı söyleyebilirim ama eşit ağırlıktan belki tercih yaparım amacı ile girmedim sınava*. Sadece eğlencesine girdim. Onun verdiği rahatlıktan dolayı da sorular kolay gelmiş olabilir. Tm sıralamam 15k geldi. Demek ki bu sınav kolaymış ki tm'ler fark yaratamadılar.
Not: Amacım sadece seneye giren öğrencilere bir nebze olsun sınav hakkında bilgi vermek.
bekledıgımden dusuk gelen sınavdır. tm3te 18k sıraya 21k ile girilir mi? dokuz eylül hukukta okuyanları ya da tercih isinden anlayanları mesaj kutuma beklıyorum.
Şimdi bilenlerden bi sorun var arkadaşlar. istediğim bölümün puanı 322 benim puanım 328. Sıralaması 92500 benim ise 94 bin. istediğim bölüme bu durumda yerleşebilirmiyim? Bilen arkadaşlar yardımci olursa sevaba girer.
97 nesli için * bir dönemin bitişi olan sınav. gerçi ben 96'lıyım ama okula geç gönderildiğimden ben de bu sınava tabi oldum.
ne diyelim, hepimize geçmiş olsun.
Artık hiç açıklanmayacakmış gibi geliyor. insan bu kadar bıkar mı ya resmen tv, bilgisayar başından ayrılmaz olduk. Belki bir açıklama yapmıştırlar diye. Uyku haram oldu zaten. Yeter be bir sınav sonucunu açıklamak bu kadar mı zor olur. Yanlış yapmamak için geç açıklayacağız diyorlar ama kesin yine bir yanlış bir olay çıkar. Zaten yanlış başta yapılmış madem yanlış yapılmasın diyorsun niye karekodlarda sorun var? Sizin yapacağınız iş anca bu kadar olur. Bugün de açıklanmaz bu.
2012' de 27 günde,
2013' de 8 günde,
2014' de 6 günde,
açıklanan ve an itibari ile son sınavın üzerinden 10 gün geçmesine rağmen açıklanamamış olan. Öğrencilere açıklansada işimize baksak dedirten sınav.
Bir yıl boyuca psikolojik baskı altındasın her saniye sınav gününü düşünüyorsun ailen büyüklerin akrabalar hepsi sınavı soruyor, hepsi ders çalış diye baskı yapıyor. Bir yıl boyunca tüm aktivitelerde vicdan azabı hissediyorsun,sabah 1 saat fazla uyuyunca kendi kendine kızıyorsun. Ders çalışmasan bile masada oturman gerektiğini hissediyorsun. Bütün planları, gezmek istediğin yerleri, yapmak istediklerini, hepsini sınavdan sonraya atıyorsun. Tüm hayatına paydos veriyosun. Bir yıl boyunca yaşamsal faaliyetlerin en aza iniyor. Sen artık bir çocuk ya da bir öğrenci değilsin. Artık sen bir yarış atısın. Diğer yüz binlerce kişiyle bir kaç saatlik sınavda yarışıp hepsini elemen gerekiyor. Sınavdan çıkınca kimse nasılsın demiyor, herkes ne yaptın nasıl geçti diyor. Kazanamazsan özürlüsün. kazanmazsan salaksın. Kazanmak zorundasın. Bir yıl çalıştın. dershaneye gittin, para verdin, özel ders aldın, özel okula gittin. Bir yıl boyunca her an bugünü düşünüyordun. 2 saatlik bir sınav. 2 milyon yürek. milyonlarca kitap, milyonlarca soru, milyonlarca cevap. Bitti hepsi. Artık bir basamak daha geçti hayatından. bitmeyen bir yolculuğun küçük bir basamağı. Burada da işte dayanma gücünü ölçüyorlar. psikolojini ölçüyorlar, zeka, hız, beceri, stres hepsini ortaya koyuyorsun.Sonunda bir sıralama ve ömründen giden koskoca bir yıl; hemde henüz 18 yaşındayken.
Kardes acikla artik ya yeter amk acaba kac millet vekili cocugunun puanini şisiriyosunuz da bu kadar gecikti. Binlerce insanin hakki emegi var ayiptir amk kardes ya.