Çok da derin düşünen bi insan değilim, komplo teorilerine kafa yormam pek. Ama bu sene sınavdan sonra soru kitapçıklarının yayınlanmayacak olması aklıma iki basit düşünce getiriyor :
1. Sorularda bi yanlışlık varsa ortaya çıkması istenmiyor, böylece ' ösym o kadar adamı odaya kapatıyor yine de yanlış soru çıkıyor amk ' söylemlerinden kurtulmak istiyor.
2. Sorulardaki yanlışlardan daha mühimi, daha önce de yapıldığı gibi sorulara şifre yerleştirilmesi halinde bunun açığa çıkması istenmiyor.
Şimdi düşünüyorum da, kimse durup da ' ne yapıyosunuz siz aga ' demiyor. Klasik bi söylem (bkz: uyumaya devam türkiye)
Evet artık farz olmuş, ben de diyeyim, sınav sisteminizi sikeyim. Ama şunu da demek gerek : 'ülkemdeki koyunların amk'
edit: hayvanlara karşı ilgim yok
ygs 2014 den sonra yapilacak sinavdir. sinav sistemi daha nasil olacak? tek sinav bik bik bik diye agliyordunuz 2 ye 3 e bolduler. haa bazi cakalliklar var tabi, ama siz onunuze bakin ve bir an once kurtulmaya calisin. kopyadir sifredir sudur budur dusunecegine otur 2 soru coz.
m. editus externus: su yasta sistem kolesi falan olayi nedir? oturup calismaktan daha onemli neyin var? oyle bir sinav sistemi istiyosunuz ki calismadan istenilen yer kazanilsin, bu kadar ogrenci varken bunu dusunebilmek parlak bir zeka belirtisi. sinav olduguna sukredin yoksa neler doner neler, boylesi bu riski en azindan azaltiyor.
ygs'den sonra 2 ay içinde hazırlanılması icap eden sınav. eğitimci olarak beni, o kadar konuyu bu kadar kısa süre içinde layığıyla öğretebilir miyim endişesi sarmışken; öğrencilerin ne yapacağını düşünemiyorum bile. ygs stresini üzerlerinden atamadan lys'ye çalışmaya başlayacaklar. ygs puanının yüzde 40'ı, lys puanının yüzde 60'ı değerlendirileceği için bu aşamada biraz daha fazla yüklenmek gerekiyor sanırım. hepimize kolay gelsin. koşu yarın bitmiyor. yarın kısa bir mola var hepsi bu.
ygs yeni bitti lys başlığı açmışınız oğlum gidin çalışın lan 80 tane matematik soruyorlar 80 zaten ülkenin yarısı matematikten mustarip daha bıdırdanıyorsunuz burada gidin çalışın. eşit ağırlık için; 50 matematik 30 geometri, 56 edebiyat, 24 coğrafya şeklinde soru sayısına sahip sınavdır. alan ayrımı kalktığı için sayısalcılar da eşit ağırlıkçılarla aynı bölümleri tercih edebilmektedir yani akıllı olun ders çalışın.