Edebiyat öğrencisi olarak kendimi denemek için başvurduğum fakat bir gün öncesinden aşırı derecede hasta olup ayağa kalkamadığım için gidemediğim sınav. Halen evden çıkacak kadar iyileşemedim sözlük.
Rasim amcayı sordukları sınav olmuştur. O soruda çoğu öğrenci dökülmüştür kanımca. Keşke rasim özdenören gibi günümüzün değerli yazarları daha iyi tAnıtılsa.
dayımın oğlunun girdiği sınav. birlikte cevaplara baktık trt 1'den naklen.
gülmekten kırıldım.
bir kere sorular çok zor. kazık bildiğin aq. bu sene girsem kaldırım mühendisliğinin en kuvvetli adayıydım. gerçi dayımın oğlu sağolsun bana gerek bırakmadı. muhabbetler yardı geçirdi.
- "dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşur" divan-ı lügatit türk'de geçiyormuş. o nasıl sözlük aq.
- jj rousseau nasıl romantik olur. daha dün sembolikti aq. (sınav akşamı çalışmış)
- abi ben naslıl bileyim toros canavarını. öyle bi kitaptan bile habersizdim.
dil ve anlatım okuma anlama soruları kolaydı
bazı edebiyat soruları gerçekten seçiciydi.
coğrafyada çok çeliştim çünkü müfredatla türkiye politikaları farklı.
not: fen öğrencisiyim çalışmadan girdim tabii ki.
edit: edebiyat biraz üstümden geçmiş. dil ve anlatım başarılı.
alanım olmamasına rağmen merakımdan girdiğim, ama pişman ettiren sınavdır. hepsini yapamadım, doğru, ama geri kalan 45 dakika boyunca, her sayfaya resim çizdim, belki şifre vardır diye şıklarla uğraştım, işaretlediğim şıkları yüzdeye vurdum ama olmadı, geçmek bilmedi o 85 dakika. gereğinden çok çok çok daha fazla süre tanınan sınavdır. değer mi? işte orası bilinmez.
büyük bir mantık hatası içeren sınav. lys 1'de 50 matematik sorusu için 75 dk verilirken, lys 3'te 56 edebiyat sorusu için 85 dk veriliyor. edebiyat sınavında abartmıyorum 35 dakikam sağa sola bakmakla, kitapçığın arkasındaki bi sike yaramayan bilgileri okumakla geçti. hayır, full beklemiyorum ama yapabileceğim soruları yapıp, yapamayacağımı anladığım soruları geçtikten sonra bile çok fazla zamanım kaldı.
nasıl bir mantıktır ki hayvan gibi işlemler yapılan bir matematik sınavı için 75 dk veriliyor, okuyup işaretleme dersi olan edebiyat için 85 dakika veriliyor.
bu ösym, ağzından çıkanla kulağının duyduğunun bir olmadığının farkında değil mi acaba?
bugün olacak sınavdır. 20 türkçe 36 edebiyat sorusu gelecek, türkçenin içinden 10u paragraf 10u da dil bilgisi olması muhtemeldir. verilen süre bana göre fazla. çünkü edebiyat sorularından bir eseri bildiğinizde direkt yazarı doğal olarak soruyu da bileceksiniz. 1.5 dakika süre veriyorlarsa 10 saniyede sen o soruları yapacaksın demek. süre sıkıntısı çekilmez bu sınavda. tabii bilen için yani.
ne kadar çok türkçe sorulursa, benim için o kadar iyi olacak sınavdır. bir sayısalcı olarak 3-5 günde tüm yazarları, eserleri, edebi akımları falan ezberleyemedim doğal olarak.
paragrafvari türkçe soruları sorulması muhtemek sınavdır. her birine 1 ay çalışılıp didik didik edilen ana konulardan* belki birer tane soru sorulup öğrenciyi cinnete sokacak sınavdır. üniversite adaylarına başarılar dilediğimizdir.