çok iyi bir bestecidir. fazıl sayın besteleriyle karşılaştırdığınızda fazıla; sen kendin yazma yazılmışı çal aslanım!
diyeceğiniz kadar iyi bestecidir.
in un ultra vita favorimdir.
Divenire sıkıcı geliyor 6 dk bile olsa çekilmiyor ağır bence, bunu dinleyerek başlamayın keşfe. Ama kesinlikle keşfedeceğim daha çok parçası var. i giorni, divenire, le onde, fly, oltre mare şimdilik aklıma gelen parçaları. Bu kişi ekimde zorlu center a gelmiş yeni albümünün tanıtımı için. Konser vermiş. Temmuz ayında da yine zorlu Center bir konseri var. Solo piyano sevenlere tavsiye edilir eserleri.
Piyanoyu sanki dili varmış gibi çalan ender insanlardan. Narin elleriyle öyle parçalar ortaya çıkarıyor ki.. onun bestelediği müzikleri dinlerken başka alemlere dalıyorsunuz. O kadar kısıtlı notadan bu kadar duygu yansıtması harikulade bir şey. Müzikleri yalnızlığın vazgeçilmez tek arkadaşıymış gibi. Size eşlik edip hiç ummadığınız yerlere götürüyor.
ünlü bir müzisyen. ünlü filmlere müzik yapmışlığı vardır..
subjektif bir giriş yapacağım ama böyle adamların akrabam olmasını çok isterdim len. beethoven dedemin arkadaşı olsaydı mesela, çaykovski halam, mozart dedem olsaydı...
Life adli eserine pahabicilemez bir bagimliliga sahip oldugum bestecidir. Sanmiyorum ki ludovico einaudi den daha iyi bir klasik muzik bestecisi olsun.
hani notanın içinde yaşarsınız ya ludovico nun sanatı da böyledir nasıl oluyor da duygularımı bu kadar iyi çözümlüyor diye hayrete düşersiniz sonsuza dek eskimeyecektir. ruhunuzu ludovicoya emanet edin.
kalsik batı müziğine karşı olan önyargımı parçalamış adamdır. müzik bilgim kıttır ama bunların klasik müziği ve bu müziğin dehaları sayılan bestekarların parçaları -herhalde yaşadıkları dönemde pozitivizmin ve rasyonalizmin toplumların hayat görüşleri üzerindeki katıksız tiranlığından olsa gerek- çok keskin hatlı nasıl diyeyim barok bir tarz gibi geliyordu. rahatsız ediciydi yani. bilmiyorum belki biraz araştırsam bu tezimi çürütecek şeyler bulabilirim ama ludovico einaudi'ye kadar görüşüm bu şekildeydi. ama bu adamın besteleri ile piyanonun da çellonun da vesairenin de (aslında enstrümanların yapısına aykırı olarak) organik notalarda organik dizilimlerle, geçişlerle insana huzur verebileceğini gördüm. sonuç olarak iyi ki vardır.