louvre müzesi

    31.
  1. 27.
  2. 3 günlük paris gezimde beni en çok etkileyen yer olmuştur açık ara, tabi ki hepsini gezemedik, zaten bütün eserlere minimum 1 dk bakarsanız bile müzenin hepsini 8 yılda tamamlıyormuşsunuz* ,bir kere binanın dışından neyle karşılaşacağınızı az çok kestirebiliyorsunuz, zira ucu bucağı olmayan bir bina, genelde çok kalabalıktır tabi ki. bina 3 bölümden oluşuyor, ilk bölümde girince her taraf "monalisa şu taraftadır" tarzında tabelalarla dolu, zaten müzeye girenlerin de %90'ı monalisa için giriyor, ünlü tablo uzun bir koridorun sağ tarafında geniş bir odada yer alıyor, zaten önünde ki kalabalıktan da anlarsınız monalisa olduğunu, bir camekan içinde korunan tablo yaklaşık 4-5 metrelik bir çit ile çevrelenmiş, zaten küçük olan tablo iyice görülmesi zor bir hale geliyor. bana asıl tuhaf gelen tam monalisa'nın karşısında Paolo Veronese'in The Wedding at Cana adlı inanılmaz tablosunun olması, ne bir çit nede camekan tarafında korunuyor olmamasına* rağmen, 3-5 kişi tarafından ilgi görmesi. büyük ihtimalle müzede ki en çok emek harcanmış, en çok detay içeren tablonun tek şansız yanı monalisa ile aynı odada olması.

    temsili resmi: http://en.wikipedia.org/w...le:Paolo_Veronese_008.jpg

    zaten monalisa'Nın adı bile yeter koca müzeyi doldurmaya, yetmiş de zaten, ama müzede ki bütün tablolar en az monalsia kadar başarılı ve değerli, tabi bakan eden yok, herkes o odaya doluşup monalisa ile fotoğraf çekme derdinde, neyse gelelim diğer bölümlere, biraz ilerledikçe tablo kısmından heykel kısmına geçiyorsunuz, heykelden gram anlamamama rağmen gitmeden önce müzede ki ünlü heykellerle ilgili yaptığım araştırma sayesinde tanıdım en meşhur heykelleri, tabi ki hepsi inanılmaz ve çok zor işler. çoğunluğun anlamayıp anlıyormuş gibi bakması* biraz heykellere haksızlık oluyor ama tabi ki bu işi bilen, hepsinin yaratıcısı hakkında bilgi sahibi olan gerçek sanatseverler de mevcut.*

    binanın 3. bölümünde mısır kültürü ve başka kültürlerle ilgili tarihi kalıntılar mevcut, hammurabi yazıtları ve ramsey heykeli bunlara örnek. bir tane de mumya vardı ama kültürel bilgim ve hafızam müsait olmadığı için kimin mumyası hatırlayamıyorum.

    demem o ki en odun, en yontulmamış insanı bile biraz yontan, biraz da olsa kültür, araştırma, öğrenme isteği aşılayan bir müze, fransa'ya yolu düşecek olan varsa eiffel'den falan bile önce gidin görün. 12 euro sanırım giriş, bir de girmeden önce bir harita alın, yoksa monalisa dışında bir bok bulamazsınız*

    o değilde acaba bu incelemeyi okuyan çıkar mı.
    9 ...
  3. 20.
  4. louvre müzesi, antik büstleri bize iade etmemek için 1680 yılından belge gösteriyormuş. bizim müzeye sor geçen ayın elektrik faturasını bulamaz.
    6 ...
  5. 5.
  6. içinde tuvalet bulamayacağınız müze. yapıldığı tarih itibariyle tuvalet vb. temizlik konularında pek bi yetersiz olan fransızlar yüzünden insanların gittiği zaman ihtiyaçlarını gideremediği müze.
    4 ...
  7. 43.
  8. avrupadaki üniversitelerden birinde öğrenciliği olana girişin ücretsiz olduğu müze.

    müzenin dört bir yanında ağır silahlı fransız askerleri dolaşmasına rağmen aşırı yoğun olduğu günlerde ögrenci kimlik kartı sorulmuyor bile.

    ayriyeten tam olarak hatırlamamakla beraber her ayın ilk günü herkese ücretsiz oluyordu. galiba öyleydi.
    4 ...
  9. 2.
  10. the da vinci code okunduğu takdirde insanda görme,bi güzel inceleme isteği yaratan,bilumum aşmış eserin olduğu yer.
    3 ...
  11. 3.
  12. Anadolu'dan kaçırılan çok değerli eserlerin sergilendiği müze.
    4 ...
  13. 43.
  14. muazzam bir yer.
    sadece bu müzeyi gezmek için en az 3-4 gününüzü ayırmalısınız. dünya tarihine ait milyonlarca tarihi eser ve döneme ait kullanılan malzemeler var.
    3 ...
  15. 6.
  16. müzenin bütün salonlarini gezicem, beni tutmayin diye bi idealiniz varsa paris gezinizin minimum 3 gününü sadece bu müzeye ayirmaniz önerilir. Büyüklügü hakkinda oldukca büyüktür demekten baska denebilicek bisey yoktur sanirim. Resim cekme, görüntü alma gibi olaylari önlemek icin her yerde güvenlik görevlilerini görmek mümkündür. Ögrenciyseniz Cuma günü yanlis hatirlamiyosam 18 den 22 ye kadar ücretsiz bütün salonlari gezme hakkiniz var ama tabiiki bu zamanin 1.5 saatini anca da vincinin mona lisasina ulasarak, 30 dk mona lisayla özlem gidererek, geri kalan zamandada 1 salon dolasarak müzeden ayrilip, parisin kalabaliginda kaybolabilirsiniz.ama gün boyu o kadar sanatla kafanizi doldurduktan sonra cikista cam piramit ciksilarindan cikip sol daki müzenin avlusuna giderseniz, sizi bekliyen isiklandirmanin karsisinda etkilenmemek elde diildir. Gercekten görülmeye degerdir.
    2 ...
  17. 21.
  18. gelmiş geçmiş pek çok medeniyetin belki de en kıymetli eserlerine haklı bir gururla ev sahipliği yapan paris'teki müze. o meşhur cam piramitin altındaki 3 tane ana bölümden meydana gelir. gezerken sanki bir zaman yolculuğu yaparak insanoğlu'nun geçirdiği bütün evrimlere gözünüzle tanıklık edersiniz.

    önce topraktan tabak yapan insanların yavaş yavaş bronzla tanışması, sonra mumyalamayı bulan mısırlıların süslü mumya lahitlerini yapması, sonra büyük bir ustalıkla insan vücudunun inceliklerini bütün çıplaklığıyla gözler önüne seren heykeller, dini tablolardan rönesans eserlerine geçiş... bütün bunlara aynı gün içinde tanıklık edersiniz. müzede hemen her köşede yer alan mona lisa'ya gider işaretlerini takip ederek dünya'nın en ünlü eserini görüp yolunuza devam edersiniz. müzeden çıkınca kesinlikle girdiğiniz gibi olmazsınız, farkında olmadan değiştirir sizi, öyle de sihirli bir mekandır. ölmeden önce mutlaka gidilip gezilmesi gereken yerlerden biridir.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük