okulun müdür yardımcısı tarafından "ben okulumun başarısını düşürttürmem, gidin sayısal seçin" gibi şahane bir alternatifin sunulmasına sebebiyet veren eylemdir. hayır sayısal seçenlerin hepsi odtü ye girdi de bizim mi haberimiz yok.
lisede esit agırlık secmek bilinçli oldugunda gayet basarılı bir secimdir. ögrenci eger meslegini esit agırlıktan bir bölümden sececekse bundan daha manttıklı bi iş olamaz. bu öğrenci fizikten cakıyo da olabilir, kimya notları yüksekte olabilir. hedefi vardır onun hedefii. amaa sayısalcıların gözünde sen hiç bir seysindir onlara sorulur en kazık matematık soruları, onlardır en cok zorlanan.
hadi lisede böyleydi durum üniversitede noluyo mühendisler eziyo orda da.
ıyy iibf mii cook kolay yata yata gecersin ya da bizim bi arkadas vardı sarhoş bitirdi bölümü. oof off *
gayet normal bir davranış ama gel gelelim lise 2'de eşit ağırlık bölümü seçenlere hep gerizekalı muamelesi yapılırdı, uyuz olurdum. çok uzun zaman oldu bilmiyorum hala yapılıyor mu? gerçi şimdi sistem fallafoş oldu. hangi sınıfta hangi bölümler seçiliyor onu bile bilmiyoruz. lise 4 yıl olmuş yeni öğreniyorum. cehalet dedikleri bu olsa gerek.
bir öğrenci fen dersi sevmeyebilir ya da kafası basmayabilir. fizik, kimya, biyoloji ilgisini çekmiyor olabilir. formüllerle uğraşmak, bütün gün ağzından salyalar akıtarak avogadro, vektör, metamorfoz soruları çözmek de istemiyor olabilir. edebiyatı daha çok sevdiği ya da daha kolay geldiği için eşit ağırlık seçme hakkına sahiptir bir öğrenci. fen seçmedi diye bir anda "beyinsiz" etiketini yapıştırmak kimsenin haddi değil.
sayısalcılarda hep bir yüksekten bakmalar, eşit ağırlık ve sözelcileri küçümsemeler, kendilerini ilah sanmalar söz konusuydu. e öss'de ne oldu? benim ilk senede girdiğim işletmeye hepsi ikinci sene girdi. ben işe güce başladım, halen üniversite okuyan sayısalcılar var.
buradan sayın hüseyin çelik'e sesleniyorum. bitsin bu ayrımcılık.