lisede eşit ağırlık seçenlere mal muamelesi yapmak

entry56 galeri0
    55.
  1. Orospu cocugu sayısalcılar tarafından dalga konusu yapılan şey. Zamanında edebiyat hocaları ebelerini iyi sikmis galiba.
    3 ...
  2. 54.
  3. evet bu aile baskısı ve mahalle baskısı yüzünden milyonlarca lise öğrencisi lisede sayısal seçmeye itiliyor.bunlardan biri de ben.
    aile'nin benim oğlum/kızım mühendis,doktor,mimar olacak hırsı yüzünden sayısal alana yeteneği olmayan milyonlarca öğrenci sayısal seçmeye iteklendi,çocuğun fen alanına yeteği var mı yok mu diye sorulmadan.

    ''ama benim oğlum mühendis olucak,bir sürü insan vay be senin oğlun mühendis olmuş''diyecekler ve aileler bununla gururlanacak.bizim verdiğimiz kararların bir önemi olmadan.evet ben 3 sene boyunca fen okudum,3 senede psikolojik sorunlar yaşamaya başladım.fizik yapamıyorum,kimya yapamıyorum ve kafam almıyor bu iki dersi.ama bir dakika ben sayısal okumalıydım,çünkü eşit ağırlıktan bir bölüm kazanmak bir boka yaramazdı. benim toplum içinde saygı gören bir mesleğim olmalıydı. herkesin benden gururlanacağı bir meslek dalı olmalıydı hatta bu.

    üniversiteye ilk giriş senemde sayısaldan girdim ve bir bok yapamadım,çünkü sayısal'a yeteneğim yoktu benim.uğraşsamda olmuyordu yapamıyordum.yapamayınca ''niye yapamadın sen aptal mısın?o kadar dershaneye yolladık seni,boş yere bir sürü para verdik dershaneye,demek ki yeterince çalışmamışsın''hayır arkadaşlar it gibi çalıştım ben sayısal olduğum zamanlarda,eksiklerimi kapatmak için.ama olmuyordu kafam almıyordu.

    ikinci sene ailemi ikna ettim eşit ağırlığa geçiyorum diye.çünkü edebiyatı,tarihi,coğrafyayı çok seviyordum,lisede en iyi dersim bunlardı.işin saçmalığı eşit ağırlık okumak için ailemi ikna etmek zorunda kalıyorum.ne kadar komik değil mi?ailem sanki benim yerime hazırlanacak.onlarda sağ olsunlar anlayışla karşılamaya başladı bir zaman sonra.dershanemi değiştirdim,ve yaz boyunca işe girip dershane paramın bir kısmını biriktirdim aileme yük olmamak için ve o ara türkçe,tarih,edebiyat,matematik çalışmaya başladım ve edebiyat çalışırken çok mutluydum.dersin başına şevk ile oturuyordum artık,ders çalışmak eziyet haline gelmiyordu.

    dershane'nin sınıf belirleme sınavı oldu ve dershanenin derece sınıfına olacaktım.evet bir bok başaramayan ben için harikulade bir olaydı bu.en iyi sınıfta olmanın gazıyla derslere daha çok asıldım ve denemelerde puanlarım artmaya başladı,hem kendime olan inancım gelmişti ve bir şeyleri yapabileceğimi görmeye başlamıştım tm seçerek.

    evet arkadaşlar bu durumda olan çok kişiyiz,bunun farkındayım bende.diyeceğim o ki;sayısal alanda kendinizi yeteneksiz hissediyorsanız durmayın tm'ye geçin.ailenizin arkadaşlarınızın dediklerine kulak asmayın.bu sizin hayatınız,bu hayatı sizden başkası yaşamayacak.kararlarınızı kendiniz vermeye çalışın mümkün oldukça.

    son bir not:dokuz eylül üniversitesini yazmayın,yazdırmayın.
    6 ...
  4. 53.
  5. Saçmalıktır. Sayısalı gerçekten iyi olup da sayısal okuyanlara lafım yok ama sayısal okuyayım da hiçbir şey olamazsam uydur kaydır bir mühendislik okur yoluma bakarım düşüncesinde olanlar eşit ağırlığa laf edemezler. Eşit ağırlık seçmek cesarettir. Sayısalda ilk otuz bine giren öğrenci güzel bir üniversite kazanabilirken eşit ağırlıkçının zaten önündeki kısıtlı seçeneklerden birini kazanabilmesi için çok daha iyi bir derece yapması gerekir.
    3 ...
  6. 52.
  7. Sayısal bölümü olmama, mühendislik öğrencisi olmama yok açtı denilebilir benim içinde. Ama cidden kafası olmayıpta eşit ağırlığa giden gerizekalı çok. Adam matematik, fen, dil anlatım yapamıyor. Zaten geriyede bir şey kalmıyor ki. Sözel olsa onlarında daha kötü olduğunu farkedecek ama çaktırmıyor.
    Sayısala gelenler farklı mı? Onlarda 9. Sınıf fizik dersinde hocanın katkısıyla azıcık bişeyler yapıyor kendini bilim adamı ilan ediyor. Ygs lys de bi bok yapamayıp yine ortada kalıyor. 3 senedir hazırlanan eşit ağırlık ve sayısal arkadaşım var ve hepside aynı bok. Kafa olmadıktan sonra neye yarar.
    0 ...
  8. 51.
  9. Hukuk fakültesi kazanıp mezun olduktan sonra karşılarında ceketinin önünü ilikleyecek olanların yaptığıdır.
    3 ...
  10. 50.
  11. algi operasyonudur. evet evet bu sikko bakis acisi yuzunden sayisal secmistim ben.

    hatirladikca sinirleniyor, sinirlendikce kendime kufur ediyorum. aklimi, kafami, beynimi, su entrydeki harfleri falan sikeyim ya yine ofkelendim.
    1 ...
  12. 49.
  13. Saçmadır. Büyük patronlar ceo şar hep eşit ağırlıktan çıkar. Biz sayısalcılarda onların şirketlerinde mühendis olup bin tl maaş ile işe başlarız
    4 ...
  14. 48.
  15. Evet bize de böyleydi. Şimdi ben mezun oldum, işim gereği dünyayı gezerken onlar oturup formül falan öğreniyor. Mühendisler mimarlar işsiz, doktorlar grev yapıyor. Yerim sizi.
    3 ...
  16. 47.
  17. düşünmeyi, yorumlamayı bilmedikten, kendi tarihini okumadıktan, doğru düzgün türkçe konuşamadıktan, felsefeyi anlamadıktan sonra mühendis ol, mimar ol, doktor ol ne fark eder?
    5 ...
  18. 46.
  19. Bu mal muamelesini yapılanların hukuk kazanıp bunlara bu muameleyi yapanlarında işletmeye gittiklerini görmek daha büyük zevk verir. Kendimden biliyorum.
    2 ...
  20. 45.
  21. bu muameleyi yapan sersem arkadaşlar bilmez ki sayısalcıların çoğu sayısalcı değil.
    yapsınlar bırakın.
    bize izlemek düşer.
    4 ...
  22. 44.
  23. Sayısal zeka ile sözel zeka birbirinden çok farklıdır. Oldum olası nefret ettim matematikten. Lisenin ilk yılında fizikten hoca sınav notu ortalamamı düşürerek bıraktı, nedeni derste eşit ağırlıkçılara söverken müdahele edip " herkes fen yapmak zorunda değildir bazıları da coğrafya sever, bunu söylemeye ne hakkınız var? " dememdi. Kaldım fizikten. 2. Dönem hırslandım, oturdum adam gibi fizik çalıştım. Hocaya da harika sunum yaptım. Fizikten 94 ortalamayla geçtim. Matematik ortalamam 87 idi.
    sonra gittim tm tercihi yaptım.

    Öncelikle benim alanım diller. Çocukluktan beri 2 dille büyüdüm, dil öğrenmek benim için bir hobi. 6 ayda bir dile sıfırdan başlayıp b2 seviyesine kadar geldim. Bunu yapabilecek kaç kişi var? O matematik formüllerine kafayı gömmüş mühendislerden kaçı bunu yapar?

    Bir ton şiir ezbere bilirim. Arapça yazıp okuyabilirim, divan edebiyatı şiirlerinin çoğunu anlayabilirim. Halk edebiyatındaki şairlerden alıntılar yaparım günlük hayatımda, yabancı şairler okurum. Kitap ve şiir en sevdiğim şeylerdir. Edebiyat notum hayatım boyunca 95'ten aşağı düşmedi, bu yıl 97 ortalamam. Bu derece hastasıyım. Hangi sayısalcı bunu yapabilir?

    Türk tarihini çok severim. Kitaplığımdaki çoğu kitap tarihe aittir. Osmanlıdan hazetmem, islam öncesi tarihi araştırırım. Tübitak tarih projesinde finale kalıp 3. Olan bir proje yaptım. Canla başla çalıştım. Ben mi mal oldum? Biyoloji yada kimya çalışmadım diye gerizekalı mı oldum?

    Coğrafya hoşuma gider. 90'ın altına hiç not düşürmedim. Tüm ülkelerin başkentlerini bilirim mesela. Sen tuvalu'yu bilir misin? Nikaragua hakkında laf etsem anlar mısın? Onu geç yanıbaşındaki kafkasya neresi desem söyleyebilecek misin?

    Felsefe benim hayatımı kurtaran daldır. Gelin konuşalım. Camus'den, "can cak russo"dan, sarte'dan, nietzche'den, pilaton'dan konuşalım. Thomas more'un ütopya'sından, legun'ın mülksüzler'inden konuşalım. Kaçınızın cesareti var?

    Matematik sevmem,
    Fizik sevmem,
    Kimya sevmem,
    Biyoloji sevmem.

    Bunları sevmediğim için mal sıfatı alıyorsak, bu ülkenin sabit düşünceli insanlar yüzünden böyle olduğunu kanıtlamış oluyoruz.

    Hadi git sen matematik çalış. Ben de çalışıyorum. Pisagor'u unutma ha. Üçgenin alan formülünü biliyon mu? işlem önceliği parantezde ha.

    Bir de sıvı basınç formülü hatırlıyom. Neydi ? H.d.g miydi? Hah ondan işte.

    Takdirini de rulo yap bir tarafına monte edersin.
    42 ...
  24. 43.
  25. bunu yapmaya çalışanlara acıyarak ve anlayış duyarak çözümlecek bir durumdur. kafaları bu olaylara çalışmaz bir türlü eşit ağırlık bölümünün anlamını bir türlü bilmezler...
    1 ...
  26. 42.
  27. lisede sözel seçenlere mal muamelesi yapmakla eş değer bir olaydır.
    1 ...
  28. 41.
  29. eskiden yanlış bir tutum olsa da artık doğrudur. zira artık sayısalcıların eşit ağırlık tercihlerinde fazla puan kesintisi olmadığından eşit ağırlık tercih etmek pek de mantıklı değildir.
    0 ...
  30. 40.
  31. fikir beyan etmenin çok zor olduğu başlıklardan biridir. nitekim pdr, piskoloji ve öğretmenlerin bir çoğu bu bölümden mezun olmuş kişilerdir bu iyi tarafı. bide yargıç, hakim vb. şuan türkiyeyi insanlara zindan eden hukuk okuyup, o anlayıştan mahrum olan insanlarda bu bölümden mezun olur.
    özet : genellemelerin tamamı yanlıştır, bu da dahil.
    1 ...
  32. 39.
  33. Doğru önermedir. Ancak sayısal olup tm den hazırlanan sayısı da ülkemizde hayli yüksektir. (bkz: blizzardb)
    0 ...
  34. 38.
  35. Benim de lisede karşılaştığım durumdur. Sonrasında gerek okul yönetimi olsun gerek ailem olsun derslerimin iyi olmasından dolayı beni sayısala yönlendirmişlerdir*. Ha gel gelelim ben sezon sonunda sınava sayısaldan girip eşit ağırlıktan çıkmış ve ea'dan bir bölüme yerleşmişimdir. Kimse kimseye bu muameleyi yapmasındır, gençlik harcanmasındır, mağdurundan tavsiyedir.
    2 ...
  36. 37.
  37. haklı olan muameledir..

    artık fen yapılmadan da hukuk,mimarlık gibi bölümlere girilemediği ve tüm bu bölümlere sayısalcıların kapak attığı düşünülürse; ne demek istediğim daha iyi anlaşılır..
    0 ...
  38. 36.
  39. Mflerle aynı matematiği görmelerine rağmen öyle değilmiş gibi davranılır.
    0 ...
  40. 35.
  41. bizim okulda olmayan durumdur. denemelerde adamların ağzına ağzına veriyoruz. *
    3 ...
  42. 34.
  43. günlerden bir gün dersaneye gidiyorum yolda ilkokul öğretmenimle karşılaştım. çok severdi beni ve ilerde önce iyi bir lise sonra iyi bir üniversitede iyi bir bölüm kazanacağımı düşünürdü. güvenirdi yani bana. neyse karşılaştık nasılsın iyiyim siz nasılsınız muhabbetleri geçti ve şu diyalog yaşandı.

    + ee hangi bölümü seçtin?
    - ea seçtim hocam.
    .
    .
    biraz sessizlik...
    .
    + hmmm.. hadi ya sağlık olsun!

    sanki "ulan sana o kadar güvendik gittin ea seçtin" der gibiydi. bende de bir hayalkırıklığı oluşturdu kısa bir süreliğine ama neyse atlattım. önce türkiye 2300.sü olup hukuk fakültesini kazandım sonra okulu 4 senede bitirdim ve şimdi avukatım. öğretmenimle hala görüşüyorum ve emekleri için teşekkür ediyorum her öğretmenler gününde yine de.
    2 ...
  44. 33.
  45. sırf fizik-kimya-biyoloji derslerinden korktuğu için seçmişse doğru etiketlemedir. fakat, eğer gerçekten hedefleri doğrultusunda seçmiş ise saygı duyulması gerekir.
    0 ...
  46. 32.
  47. dil desen yok,sayısal desen mfler daha iyi. hiçbir alanda iyi olamayanların alanıdır bu tm. bir de dil bölümünün çok kolay olduğunu savunanlar var o ayrı konu
    edit:ne çok eşit ağırlık seçen liseli varmış burada yavaş eksileyin yahu.
    1 ...
  48. 31.
  49. yanlıştır, yapılmasındır.
    aradan yıllar geçer, o mal dediğin adam gider öğretmen olur,yakışıklı olur, çatır çutur tuttuğunu koparan yiğit bir nefer olur dibin düşer canım.
    üzülürsün.
    yanarsın.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük