lise ve önlisans mezunlarına göre daha fazladırlar. o kadar emek verip okumuşum bi de üç kuruşa başka işler mi yapacağım diyerekten iş beğenmez. haklıdırlar. çünkü hakkı olan işlere girme şansı hep başkalarına verilmiştir.
iş verilmeyen işsizdir.
kasiyerlik bile yaptırtmazlar. eğilip bükülebilme durumu lise mezunu olan birine göre daha azdır. lise mezunu tercih edilir. lisans mezunu işsiz kalır.
Ülkemizde anormal olup da normal karşılanan hadisedir. Gözlemlerime göre yapılacak işin eğitimini ve teorisini almış çalışandansa, çekirdekten yetişmiş elemanlar daha fazla tercih edilmektedir.
lisans okumak için yırtındıktan sonra, madem bu kadar okudum, okuduğum bölüme paralel iş bulayım arzusu ile yanıp tutuşan fakat onu okulunu bitirip işin başına geçmesini bekleyen birilerinin olmadığını iş ararken anlayan zavallı insan, he bide on sene işsiz gezer ama istediği iş olmazsa çalışmayan tipler var o ayrı bunlar tam öküzün önde gidenidir, ulan hödük bölümüne göre iş yok işte gir asgari ücretle çalış bir yerde istediğin işi bulursan çıkarsın, yok illa istediği iş olacak, iyi açlıktan geber o zaman, az para hiç paradan çoktur beyler aklınızı başınıza toplayın.
yüksek lisans akademisyen yetiştirme formatında bir sistemdir. MBA gibi bazı çeşitleri gözardı edilirse eğer üzerinde çalışılan konular genelde market payı yüksek olan konular değil de , spesifik bir konuda az kişinin fikir sahibi olduğu bilgiler gerektiren konulardır. Dolayısıyla aslında yüksek lisans yapan birisi doktora yapmaktansa çalışma hayatına atıldığı zaman çalışma hayatı ile ilgili pek de deneyimli olmayacaktır. Lisans mezunu gibi bilgileri de taze değildir. Kanımca lisansı bitirip 2-3 sene piyasada pişmiş birisi, yüksek lisans bitirene göre daha hazırdır ortama. Ancak türkiye şartlarında işe alım politikası çok çeşitlilik gösterdiğinden muhtemelen sırf yüksek lisans yaptığı için daha vasıfsız kimseler işe alınıyor olabilir. Ancak önemli şirketler neye ne kadar önem vermeleri gerektiğini bilirler, dolayısıyla türkiye standartlarını değil, elit şirketlerin standartlarını gözönüne alıp ona göre yüksek lisans yapmak daha verimli olur kanaatindeyim. Bana göre olmaması gereken bir olaydır bu, yüksek lisans piyasaya adam yetiştirmez çünkü, üniversitelere akademisyen yetiştirir.