Amalfi usulü tarifi şöyledir:
14 limonun kabuğunun sarı kısımları soyularak bir damacanaya konur. Üzerine 2 litre saf alkol eklenir.
Şişenin ağızı stretch filmle kapatılarak, 15 gün dinlenmeye bırakılır.
3 litre kaynar suda 1 kilogram şeker eritilir. Bu karışım dinlenmiş alkol-limon karışımına eklenir.
30 gün kadar da bu şekilde dinlendirilir.
ince uzun ufak likör bardaklarında soğuk olarak servis edilir.
Mıh mıh mıh. Serin serin.
mutlaka çok soğuk içilmesi (bardakları da soğutalım lütfen!) gereken, favori yemek üstü likörümdür. kalitesini anlamak için rengine ve yoğunluğuna bakılması gerekir, iyileri yoğun ve renk olarak, tam sarı değil biraz daha koyu renklidir. (gerçek limonata ile yapay limonata arasındaki farka benzer bu fark.). kötüsü çok kötü, iyisi çok iyidir.
bir italyan içkisi olup, italya'nın güneyinde napoli'nin karşısında bulunan sorento şehrinin ünlü içkisidir. bölgedeki bol limon rezervleri sonucu bunları içki haline getiren yöre halkı, buradaki fabrikalarda ürettikleri bu içkileri çeşitli şekillerdeki şişelerle pazarlarlar. en güzel şişe italyan haritasının şeklinin verildiği çizme şekilli olanıdır ki içkiniz bitince bunu saklamanız şiddetle önerilir.
bu içkinin kremayla ya da çikolata sosu ile karıştırılmış olan türleri de mevcut olup sek içilmesi tarafımdan tavsiye olunur.
özellikle yemeklerden sonra içilmesi gereken içkidir. italya'da özellikle napolitenler tarafından içilir.
iyisi insanı mutlu ederken, kötüsü de ağlatır.
limon likörünün italyancası.şişesi gitara benzeyen limoncella , italyanın capri adasında adasında da üretilmektedir.limon likörüne krema eklenmiş hali diyebiliriz.