1- Ekşi limonun kabuğu ve suyu cheesecake yapımında kullanılırsa limonlu cheesecake olur ki, yanında yatılamaz!
2- Tatlı limonu kesip, yüzün ekşimeden yerken, çevrenizdekilerin ağzının suyu akar, dudakları buruşur. Tatlı limonu ilk kez tadan insanlar istemeden ekşi limon yer gibi yüzlerini ekşitirler ve sonra büyük şok !
3- Lime, gerçek yeşil limon, ekşi limonun bir türü; limonata için enfes tat ve renk.
Salata ve lahmacuna turunç çok daha iyi gider; hele Nazilli'deysen !
rengi de ayrı bir güzeldir. (bkz: limon sarısı)
bir de yaz mevsimini hatırlatır bu. sadece bakıldığında bile insanın içini ferahlatmayı başarabilir. akla gelince de ağızda ekşimsi bir tat bırakır.
suratın iki büklüm olmasına neden olmakla kalmayıp ağızdaki su seviyesini bir hayli yükseltir. faydalıdır. özellikle grip belirtileri başladığında yenilir, yutulur* veya içilirse* grip'in geldiği gibi gittiği görülebilir.
salatanın vazgeçilmezi, ekşi tadıyla insanın agzının sularını akıtan turunçgil ailesinin en korkunç üyesidir, kendisinde zehirli kimyasal madde ciddiyeti vardır. ayrıca 3 taneden fazla yenildiği takdirde diş kamaşması denilen rahatsız edici hadise meydana gelir. kendini bilmez limon yiyicisi 3 sınırını geçince diş hassasiyeti sebebiyle 2 gün sıvıyla beslenmek zorunda kalır.
fenerbahçe maçlarında sarısıyla kendini sevdirendir,lacivert tuz atasınız gelir.
gol yediğimizde ekşisiyle suratımızı yere serendir.
gol attığımızda rakip niyetine suyunu sıktığımızdır.
fanatik bi yiyecektir limon. *
sahibi bir olaya karıştıktan sonra kapanan perşembe günleri cilekes'e ev sahipligi yapan eski rockbar burada sahne alan gruplarin bircogu sonradan cok unlu olmustur.
(bkz: duman)
(bkz: manga)
(bkz: cilekes)
leman dan önceki gırgırdan sonraki. gırgır ekolünden ayrılan ve mizah dünyasının pastadan daha fazla pay alma prensibine dayalı bölünerek çoğalma geleneğine uyan metin üstündağ, gani müjde, mehmet çağçağ, can barslan gibi isimler limon dergiyi kurmuşlardır. bu o dönemde gırgıra alternatif dergiler içerisinde en baskın olanı oldu ve satışları gırgırı bile geçti, dergi daha sonra leman ismini aldı. içerik olarak da leman ın bir prototipi olarak düşünebiliriz, hemen hemen aynıdır yapı ve mizah anlayışı olarak. koleksiyoncular arasında lafı geçer değerli sayılır eski sayıları.
en sevdiğim turunçgildir. çok işlevlidir. salatada çayda kolada gazozda her şeyde kullanılır.
sözlük nickine gelirsek; mükemmel bir abladır. her zaman konuşamasak da, o orda bi' yerlerdedir. izlerim arada. bazen laf atar sataşırım. kendisini çok sevdiğimi belirtmek istiyorum burdan. öpüyorum koccamaan.