life of pi

entry238 galeri15 video5
    86.
  1. şuan 2 oscar almış filmdir. ne kadar ironiktir ki biz tarafından ilgi görmemiştir.
    0 ...
  2. 85.
  3. 84.
  4. tahminlerin aksine, şu ana kadar aldığı ödüller 'en iyi film ödülü'nün habercisi değil de, 'teknik ödülleri verip yollayalım ödülleri' olan film. umarım yanılırım.

    edit: yanılmadım.
    0 ...
  5. 83.
  6. balina sahnesi değil, richard parker ile görsel efekt oscarlarını alan film.

    filmi izledikten sonra kaplanın CGi olduğunu duyunca inanamamıştım.
    1 ...
  7. 82.
  8. oscar torenine damgasini vurmustur. lan sinemaya gidip afisine bakinca, pi'nin yasami ne amk diyip celal ile cerene girmistim. evet.
    1 ...
  9. 81.
  10. --spoiler--
    balina sahnesi diyorum başka bir şey demiyorum. o sahneyi görüp de filme laf edebileni deniz anası çarpar.
    --spoiler--
    3 ...
  11. 80.
  12. Bu tarz insanı düşünmeye yönelten filmleri severim. Filmi gece üç buçuk civarı hafif bir uyku modunda izlediğim için
    kaçırdığım çok şey oldu sanırım. O yüzden tekrar izlemeyi planlıyorum.

    --spoiler--
    pinin filmin sonuna doğru anlattığı hikayelerden bana kalırsa şüphesiz ikincisi doğrudur. Sırtlan aşçıyı, zebra hinduyu,
    orangutan da annesini temsil ediyor pinin hikayesini yazacak yazarın söylediği gibi. Pinin okuduğu kılavuzda diyor ki hikayeler uydurun. Etobur bir adanın olduğu, zebranın insanların kaldığı bölümden çıkması, kaplanın piye zarar vermemesi ancak böyle bir hikayenin ürünü olabilir.

    Kaplanın geriye dönüp bakmaması ve direkt ormana dalması, pinin kendine yeni bi hayat kurduğunu ifade ediyor gibi geldi bana. Filmin sonundaysa size iki seçenek veriliyor. Birincisi albenisi olan , insana daha güzel ve çekici gelen kaplan hikayesi. Bu hikayeyi seçenler metafizik olaylara daha yatkın, inanmayı seçmiş ve inanç konularında akıl ve bilimi biraz daha geriye iten kısım seçecektir. ilk hikayeye inanmak tanrıya inanmaktır bi nevi. Tanrıda bu hikayeye inanmanı isterdi sözü bunu özetliyor.

    ikinci hikayedeyse aşçının acımasızca öldürdüğü iki insan ve pinin aşçıyı öldürmesi, hayatta kalmak için aşçının budisti iğrenç bi şekilde kullanması vs vs. anlatılıyor. Bu hikayeyse daha gerçekçi ve filmde pi bunu anlatırken ağlıyor. Bu da gerçek hikayenin bu olduğu kanısını güçlendiriyor. ikinci hikaye daha acımasız ve daha gerçekçi, bu hikayede inanç yok tanrı yok. Tanrının olup olmadığı konusunda herhangi bir fikir yok. insanın ikinci hikayede de inanç unsuru araması çok olağandır bu filmde. Bu inançta sanıyorum
    agnostisizmdir.

    Pi film sonunda babasının haklı çıktığını, ondan çok şey öğrendiğini, kaplanın gözlerinde gördüğü şeyin kendi ruhunun yansıması olduğunu söylüyor fakat kaplanın da pinin ruhundaki güzellikleri taşıdığını kabul etmek istiyor daha doğrusu zorunda kaldığını söylüyor. Anladığım kadarıyla filmin sonunda pi annesinin tanrısalcılığa değil babasının bilimselliğine bağlı inancı seçiyor.

    Filmde verilen mesaj açıktır. Gerçekler ortadadır fakat insan isterse inanması kolay izahı, zor olan şeylere şüphe duymaksızın inanır. Filmin sonunda tanrıya inanıp inanmamak size kalmıştır ama film gerçeklerin inançsızlıkla aynı doğrultuda olduğunu göstermiştir.

    tanıma gelirsek bütün gerçeklere rağmen ilk hikayeye inanmayı seçtiğim güzel film.
    --spoiler--
    1 ...
  13. 79.
  14. yüzen adanın insan şeklinde olduğu film.
    1 ...
  15. 78.
  16. tam bir görsel şölen ancak biraz overrated bir film olduğunu düşünüyorum. ancak tekrar belirtiyorum muazzam bir görsel şölen. 7,6/10
    0 ...
  17. 77.
  18. zekice, umulan finali gerçekleştirmeyip düşündüren, heyt bea bu da mı gol değil dedirten harikulade yapıt.
    0 ...
  19. 76.
  20. Degisik bir film. Sonunda "Bu ne lan, teknede yediniz koca filmi" diyene hak verebilecegim gibi, cok begenene de hak veririm.

    Kendi adima genel olarak sevdim, guzeldi. Amma velakin filmin sonunda bir kafa karisikligi yasatiyor ki hic sevmem. Neyse ne ulan soyle iste.

    (bkz: ) megersem ruyaymis
    0 ...
  21. 75.
  22. Görselliği ile hakikaten müthiş bir ziyafet olan filmdir. her sahnesine ayrı hayran oldum.
    1 ...
  23. 74.
  24. 73.
  25. hinndistan’dan Kanada’ya giden bir yük gemisi, içindeki hemen hemen tüm canlılarla birlikte trajik şekilde batar. Bir can kurtaran filikası, uçsuz bucaksız vahşi Pasifik Okyanusu'nun ortasında yapayalnız kalır. Sandalın hayatta kalmayı başarabilen mürettebatı ise bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan, Richard Parker adında üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ve Pi adlı 16 yaşında Hintli bir çocuktan oluşmaktadır. Pi'nin hayvanat bahçesi işleten ve hayvanlarıyla göç yoluna koyulan ailesi, batan gemide yaşamını kaybetmiştir.
    Pi, kurtuluş yok gibi görünen bu okyanusta zayıf bir sandalda yanındaki hayvanlarla birlikte hayatta kalma savaşı verir ve keskin zekası ve zooloji bilgisiyle besin zincirine kurban gitmez. Ama şimdi Bengal Kaplanı ile teknede baş başa kalmıştır. Dev kaplana yem olmamak için hayvanla anlaşmanın ve yakınlaşmanın yollarını bulur. Sıra dışı yolculuk sona ermeden büyülü bir adaya varacaktır...
    Oscarlı sinemacı Ang Lee'nin yönetmenliğinde sıra dışı bir öykü sunan filmin kadrosu ise oldukça renkli. Daha önce oyunculuk deneyimi bulunmayan Suraj Sharma'nın Pi'yi canlandırdığı yapımda, ayrıca Tobey Maguire, Irrfan Khan, Adil Hussain rol alıyor.

    izlemeyen kaçırır valla. http://www.beyazperde.com/filmler/film-54343/
    0 ...
  26. 72.
  27. konusu, görselliği, oyunculuğu kısaca her şeyi çok güzel olan filmdir, izlenmesi tavsiye edilir.
    1 ...
  28. 71.
  29. big fishi sevdiyeseniz bunu da seversiniz filmi. hintli abimizin anlatış şekli de pek samimi.

    --spoiler--
    + hangi hikayeyi tercih ederdin?
    - kaplanlı olanı
    + teşekkürler. işte tanrı da böyle düşünmüştü...
    --spoiler--
    0 ...
  30. 70.
  31. sadece bir kaplanla çocuğun deniz macerası olarak bakılırsa filmden bir bok anlaşılmaz. film tamamen metaforlar üzerine kuruludur. ona göre izlenmelidir.
    3 ...
  32. 69.
  33. albert camus un felsefesine de değinen film. sonu itibariyle çok vurucu olmuştur. hayatı anlamlandırma çabasına insanın kendiyle olan davasına aslen yer verilmiş dinlerin buradaki önemi veya önemsizliği vurgulanmıştır. filmdeki her olay anlamlıdır. senaristine helal olsundur.
    2 ...
  34. 68.
  35. Ön yargı kötü bir şey. Ön yargı, neredeyse beni bu filmden mahrum bırakacaktı. Nasıl mı? Afişi gördüğümde ilk aklıma gelen, kaplanla bu çocuğun köklü arkadaşlığını anlatan bir filmdir diye düşünmüştüm. Hatta kaplanın adının 'Pi' olduğunu sanmıştım. Ve izlemeyi düşünmüyordum. Ancak son zamanlarda adını sıklıkla duymaya başlayınca düşündüğüm gibi bir film olsa bu kadar ilgi çekmezdi, oturup izleyeyim dedim. iyi ki de demişim.

    http://altinisikmurat.blo...m/2013/02/life-of-pi.html
    1 ...
  36. 67.
  37. bir mantık - refleks hatası dışında fena olmayan film.

    --spoiler--
    çocuğun sandalda kaplanı fırsatı varken öldürmemesi saçma olmuş. çünkü orada değil vejeteryan biri panter emel dahi olsa kaplanı haklardı. çünkü insana çocuğu bile hayati tehlike arz ediyorsa affetmez. makul olanı pi'yi balta ya da bıçak gibi üstünlük sağlayacak aletlerden yoksun bırakmaktı. o zaman kaplan ile arayı bulması gerekliliği daha da yerine otururdu.
    --spoiler--
    2 ...
  38. 66.
  39. internetten izlemem dolayısıyla görsel şölenine pek şahit olamadığım ama muhteşem senaryosu ile beni etkilemiş filmdir. kaç gün geçti üzerinden hala bazı kısımlardan yeni anlamlar çıkmaya devam ediyor.
    0 ...
  40. 65.
  41. hint sinemasında mı bir şey var ben de mi hala anlayamadım bu film sayesinde. bu adamların filmlerinde bir tek gözlerim doluyor. şimdi filmimiz hayvanları sevelim temasıyla başlıyor ama ister istemez bunun farklı boyutlarını da göz önüne seriyor. film izlenebilirliği açısından özellikle de görsel efektleri ile aşmış. bir fırtına sahnesi, okyanus sahneleri falan öyle yabana atılacak cinsten değil. aslında tüm film, windows 8 estetiğinde.

    içimdeki kaplan aşkı her zaman başkaydı ama bu filmle ayyuka çıktı. izlenmesi şiddetle tavsiye edilir. (3 idiots'u izlemeyen yoktur zaten)

    9/10 notum.
    1 ...
  42. 64.
  43. kesinlikle son zamanlarda yapılan en güzel filmlerden.. ayrıca filmdeki bengal kaplanı da çok şekerdi.. reelde yakalasa insanın ağzına bıçar ama olsun bize nerde denk gelecek bengal kaplanı filan. hem nasıl olsa yakında onun da soyunu tüketirler insancıklar..
    2 ...
  44. 63.
  45. filmin adı türkiye'ye özel bir şekilde layf of pi'dir.
    0 ...
  46. 62.
  47. kimse söylemek istemese de filmin adı şöyledir, life of pi (layf of pay).
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük