lgs: lise giriş sınavı.
vardı onda sanki. hatta vatandaşlık ve din 10 ar soruydu. birini yapıyorduk. şıkları aynıydı.
lys'den bahsediliyorsa bölüm sınavında dinin işi yok*
yok ygs'den bahsediliyorsa felsefede din felsefesi diye bir bölüm var zaten.
sayın başbakanımız, bizlerlerden gelen yoğun talebe duyarsız kalmamış, bu eksiğimizin giderilmesi yönünde ösym ye gerekli direktifi vermiştir. allaha şükür ki demokrasiyle yönetiliyoruz. artık ahlaksız üniversiteli imajı diye bir şey kalmayacak.
Din bir inanç sistemidir. inancın da doğrusu, yanlışı yoktur. Felsefe bile bana göre dine en yakın pozitif bilim olmasına rağmen tutarlı düşünceler bütününün üzerine kurulmuştur. Ama bu din için mümkün değildir. ( islamiyet ya da budizmle falan kıyaslamıyorum, genel durum böyle ). Bu sebeple din, iman ile ilgili sorularla mühendis, avukat yetiştirmek bence çok sağlıklı değil. Temel konseptler sorulabilir mesela, din nedir gibi ama bu da felsefe sorusu olur; din sorusu değil. Bilmem anlatabiliyor muyum.
ygs ve kpss sınavlarında karıncadan, kurbağadan, felsefeden, fizikten, matematikten, sanattan, atatürk ten ve ilkelerinden sorular var da neden ahlaktan, dinden, imandan sorular yok. işte bence bizim en büyük hatamız burda. avukat, doktor, mühendis yetiştiriyoruz ama ahlaklı olmalarını sağlayamıyoruz. erkek çok ama piyasada doğru erkek yok diyen kadınlarımızla da bu konuda aynı saftayız. daha üniversiteye girişte ahlaksız bir yaşamın tohumlarını atıyoruz bu gencecik kuşaklara. sonra da bu memleket niye böyle diye dert yanıyoruz. ahlak olmadan hiç bir şey olmaz. bilim de olmaz, sanat da olmaz. önce ahlak olacak. bunun için de her üzniversitede zorunlu ahlak dersi olacak.