absürt komedi seyircisinin gülüp gülmemesiyle ilgilenmez. amacı en ciddisinden en saçmasına kadar olaylara, olgulara, kişilere, kurumlara... mizahi göndermeler yapmaktır. bu göndermeler bazen öyle ince olur ki olaya hakim olan insanların bile gözünden kaçabilir. dolayısıyla absürt komedi izlemek ince espri yakalayabilme kabiliyeti ve sosyal zeka gerektirir. ha bir de bok atma sevdasında olacak kadar bok kafalı olmamayı.
gelelim leyla ile mecnuna; türkiyede absürt komedinin önderliğini yapan bu dizi, diziye bok atanların sözlük platformlarında açtığı başlıklardan tutun da, ağızlarını ayırarak izledikleri dizilere hatta filmlere kadar göndermeler yapar.
ama bazı gereksizlerin mizah anlayışı -beyni yoksa demek ki- sadece "amuğa goyyim ahueahauuu" diye başlayan cümleler olduğundan sebep, leyla ile mecnunu beğenmeyip dahası izleyicilerine laf ederler.
Kisinin genetik kodlamasi ve aldigi egitim dogrultusunda genelleme yapilamayacak olan zeka duzeyidir. Basligin stv dizisine yapilan gondermeden sonra gelmesi dikkat cekici. (bkz: on adimda absurt komedi anlama rehberi)