levotiron

entry11 galeri1
    1.
  1. abdi ibrahim tarafından üretilen, tiroid bezleri ile ilgili hastalıklarda kullanılan ilaç.

    (bkz: hashimato)
    (bkz: hipotiroidi)
    (bkz: hipertiroid)
    0 ...
  2. 2.
  3. yapay tiroid hormonu. tiroid hastalarının özellikle de hashimato tedavisi görenlerin ömür boyu kullanmak zorunda olduğu ilaç. genelde yarım dozla kullanıma başlanır, aynı dozajda gerekiyorsa artırılır. üç ayda bir doktor ziyaretleri devam eder. bu kontrollerin ömür boyu devam edecek olması insanın canını sıksa bile, en ufak ihmal de hormon dengesini alt üst edebilen, kullanımı özen isteyen ilaçtır.
    1 ...
  4. 3.
  5. yan etkileri arasında kilo kaybı olduğu için suistimal edilen ilaç. hipotiroidide kullanılır,dozunu doktor belirler ve dikkat edilmesi gerekir. metobolizmanızı hızlandırır. genellikle tüm hayat boyunca kullanılır. ancak düzelmesine göre dozları azalarak son bulabilirde.
    1 ...
  6. 4.
  7. tiroid bezinin kısmen veya tamamının eksik olduğu* durumlarda ömür boyu süreyle kullanılan tiroid takviyesi ilacı. mayıstan bugüne kadar aksatmadan her gün kullanıyorum ve deneyimlerime göre söylemeliyim ki kesinlikle sabah olabildiğince erken saatlerde alınması gereklidir. ben hayatı bazen tersten yaşayan biri olduğumdan öğleye doğru aldığımda etkisini çok fazla göremiyordum. şimdilerde 8:30-9:00'u geçirmemeye çalışıyorum olabildiğince. etkisini ciddi anlamda ilk kez böyle iyi görüyorum. ilacı her gün, aç karna ve aynı saatte almak çok önemli. hapı o gün almayı unutunca ne oluyor bilmiyorum onu eczacıya falan danışmak gerek.
    3-6 ay ara ile hastahaneye gidip bir güzel kan vererek tsh değerinize baktırıp doz ayarı da yaptırmak çok önemliymiş. hamilelikte daha da önemliymiş hatta. akılda kalması gereken bir not olarak düşmek gerek bunu.
    yan etkilerinde çok şey diyor ama ciddi olanlarını dikkate alan benden tavsiye;; göğüs ağrısı, kalp ritm bozukluğu, çarpıntı, nabızda artış, kusma, ishal, yüksek ateş, kilo kaybı gibi şikayetler görmenize sebep olabilirmiş bir ihtimal. kilo kaybı normal bence. yan etkiyle alakalı değil pek. gerisini doktorunuz bilir efenim.

    bir çok ilaçla da etkileşimi varmış. kullanırken dikkat etmek, doktora danışmak gerekiyormuş. göz gezdirmekte fayda var. kullanmakta olduğunuz bir ilaca rastlamanız mümkün. *
    doğum kontrol hapları:belara, desolett, myralon, ginera, microgynon, miranova, preven, yasmin, norlevo
    antidepresanlar: cipram, tofranil, prozac, lustral, eslopram, cipralex, eslorex, depreks, insomin, depset, fulsac, faverin,paxil, seroxat, seralin, ixel, remeron, mirtaron, edronax, efexor felis, laroxyl, anafranil, deprenil, insidon
    salisilatlar: aspirin, asinpirine, babyprin, coraspin, dispril
    kalp glikozidleri: digoxin – sandoz
    sempatomimetik ilaçlar: dopamine, orna, giludop, asteral, efedrin, novadral
    kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaçlar: coumadin
    insülin: novomix 30, humalog, levemir, lantus optipen, humulin, insulatard, humalog, humulin, mixtard 30 innolet, mixtard penfill
    sülfonilüre grubu diyabet ilaçları: dianorm, diyaben, gliben, glutril, betanorm, diamicron, amaryl, diameprid, glimax
    matinib mesilat :glivec, imatenil
    fenitoin sodyum: epanutin, epitoin, phenhydan, phenytoin, epdantoin, hydantin
    fenobarbital: luminal, phenobarbitalum
    karbamazepin: karazepin, karbalex, karbasif, karberol, kazepin, tegretol, temporol, teril
    rifampin: rifadin, rifcap, rifex
    rifabutin: mycobutin
    propranolol hidroklorür: dideral
    amiodaron hidroklorür: cordarone
    lityum karbonat: lithuril
    furosemid: lasix, furomid, desal

    ---
    gaviscon, rennie gibi ilaçları da ilaçtan 4 saat sonra ya da önce kullanmak gerekliymiş.
    1 ...
  8. 5.
  9. dolaylı yoldan öfkenin dozunu ayarlayan ilaç. * gerçi kullanılmadığında değil öfkelenmeye yataktan kalkmaya halinizin olmadığı bir hayatınız oluyor ama yine de az çok normalleştiriyor insanı. ömürlük ilaç olması beni mutlu ediyor. herkes gitse de levotiron hep benimle olacak çünkü. onsuz bir hayatım olmayacak. benim onu düşündüğüm kadar o da beni düşünüyor mu acaba ??
    1 ...
  10. 6.
  11. --spoiler--
    günde yarım doz almam gerekirken, tam doz aldığım ve uykusuzluk halinde bile beni deli gibi enerjik yapabilen ilaçtır kendisi. eksikliği dolayısıyla bir dönem depresyon hırkamı üzerimden hiç çıkarmadan gezdim, sinirlilik, tembellik her şey bendeydi. ailecek öneriyoruz kendisini. şimdi pamık gibi oldum, ne eski sinirlilik, ne de depresyon kaldı; eskisi gibi hiç bir şeye üşenmeden oradan oraya koşturuyor olmak çok güzel bir şey. teşekkürler levotiron.
    --spoiler--

    Hiçbir zaman yukarıda yazanlar gibi bir faydasını göremediğim, yaklaşık bir yıldır kendi irademle kullanmadıgım bir ay filan önceki yapılmıs tahlilde de yokluğunda pek bir sıkıntımın olmadıgını gördüğüm ilaç. Hipotiroidinde kullanılır.
    Peki Simdi nerden aklına geldi de bu entryi giriyorsun diycek olursanız.
    Yarın itibari ile belkide aptalca olacak ama önceki kullanmam gereken dozdan başlayarak kendimce bir doz ayarlamayı düşünüyorum. Yani bir kac hedefimi gerceklestirebilecek miyim bakalım. Kısacası Kendi kendimin kobayı olacagım. Kalp krizi gecirebilirmisim. Öyle bi durum olursa kendinize iyi bakın arkadaslar. Uhuhuhu. *
    1 ...
  12. 7.
  13. iki gündür kullanmaya başladığım ilaç. uykuya etki ettiği doğrudur.

    artık yalnız değilim levotiron'um var. ilaç size bir enerji veriyor bunu inkar etmemek lazım. vermediğini söyleyenler doktora tekrar gitsinler sanırım onlarda başka boklar var.

    ilaca dönecek olursak yan etkileri arasında kilo kaybı olduğuna inanmıyorum. yani bu neye göre kime göredir. ben enerjik olunca yemek yerim. ama kilolu değilim. boyum uzun belki ondandır. az önce 8 dilim pizza yedim. verseler yine yerim. ama zayıf sayılırım.

    kiloyu siktir et sen yeter ki kuyruk yağı yeme zaten kilo almazsın.

    ama öte yandan ilacın saç döktüğüne dair dedikodular var. onun araştırılması lazım. gerçi dökse sikime dökmese ekime amk. tipimiz her daim şekil.
    1 ...
  14. 8.
  15. Sodik levotiroksin içeren ilaçtır. T3 ve t4 hormonlarını boostlayarak hipotiroidi hastalarının dertlerine derman olur.

    Etkilerini uzun süreli ve düzenli kullanımdan sonra tsh düzeyiniz normale indikten sonra görürsünüz.

    Yani yorgunluk, çarpıntı, kilo gibi sorunlarınız varsa tiroid sorunlarınızdan gelen, işte doğru dozaj bulunduğunda o sorunlarınızı bitirir.

    Ama dikkatli olun, magnezyum/ demir/ hatta bazen vitamin takviyesi alıyorsanız asla aynı saatte almayın.

    Zararı olacağından değil, fayda görmezsiniz. Boşa gider.

    O yüzden takviye alıyorsanız bu iki maddeyi en az 1 veya 3 saat aralık bırakarak kullanın.

    Zaten bu ilacı almanın en makbul zamanı uyanmadan 30 dakika/ 1 saat öncedir. Aç karna almak tavsiye edilir.

    (bkz: Hayırlı ilaçlar)
    4 ...
  16. 9.
  17. 10.
  18. tiroid hastalarının ömür boyu kullandığı ilaç.
    1 ...
  19. 11.
  20. lann bu sabah almayı unuttuğum ilaçtır.

    kaç sene oldu,hala unutabilmem takdire şayan.

    levotiroksin etken maddeli tiroid bezi hormonu benzeridir. tiroid bezi çalışmadığı ya da az çalıştığı zaman kullanılır.
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük