lepistes

entry67 galeri12
    66.
  1. 65.
  2. Lepistes ya da gupi, Poeciliidae familyasından canlı yumurtlayabilen akvaryumlarda yetiştirilen tatlı su balığı. Anayurdu Güney Amerika olan lepistes günümüzde dünyanın hemen hemen her yerinde bulunur.
    0 ...
  3. 64.
  4. çok güzel bir balık. fıtı fıtı yüzmüyor uçuyor sanki akvaryumda. bugün de balık isimleri getiriyorsunuz sol frame daha dün bir tane balığım öldü. bugün burada hiç eğlenemedim uyuyorum.
    2 ...
  5. 62.
  6. Yarı beline kadar hava borusuna sıkışınca japonumuzun o ahenkli kuyruğundan başlayarak yediği balık.
    0 ...
  7. 61.
  8. bakteri dengesi oturmuş bir akvaryumda; ortalama 22-24 derece sıcaklıkta, güzel bir filitreleme sistemiyle 3-4 yıl rahatlıkla yaşayabilirler.

    lepistes hakkında birkaç tüyo vereyim;
    -üremelerini hızlandırmak istiyorsanız aşamalı bir şekilde sıcaklığı 26 derece yapın.
    -yavruluk olmayacaksa tilki kuyruk bitkisini lepistes akvaryumlarından eksik etmeyin ki yavrular saklanabilsin.
    -yavrulukta beslenen yavrular daha hızlı büyür ama akvaryuma daha geç adapte olurlar; akvaryumda saklanarak büyüyen yavrular ise daha yavaş büyür ama daha dayanıklı olurlar en önemlisi de ilerde kolay kolay strese girmezler.
    - lepistesler doğal ortamlarında protein ağırlıklı beslenirler ama akvaryum şartlarında dengeli beslenmeleri gerekir.
    2 ...
  9. 60.
  10. bir tanesinin hamile olduğunu düşünüyordum. yavruluk aldım, dün ona koydum. her yeri cam olan su geçen yavruların alta kaçabileceği boşluklu aynı akvaryumda bir kutucuk. eğer ki doğum yaparsa diğer balıklar rahatsız etmesin diye. iyiliği içindi ; olması gereken buydu. neticede bu türün yavrularını diğerleri hatta kendi türü ve hatta annenin kendisi bile yiyebilir.

    sonra gece boyu akvaryuma baktıkça şunu fark ettim ; kendi türdaşları gelip ona bakıp bakıp duruyor. sanki camdan bir hapishaneye kapatılmış gibi. bu da onlara bakıp duruyor ve dar yerde yanlarına falan gidemiyor. sonra döndü bana baktı. beni buradan lütfen çıkar der gibi. içimden bir yer çatırdadı.

    bu akşam işten gelince yine aynı tabloyu gördüm ve dayanamadan bayan lepistesi yavruluktan çıkardım. bir canlıya olan fazla merhametim nedeniyle potansiyel gelecek diğer canlıları kaderlerine terk ettim sanırım. eğer ki ben işteyken yavrularsa yavruların kaçış hızına bağlı bir tuhaf bir yaşam mücadelesi olacak. neden baktın öyle aptal suratlı balık.

    https://youtu.be/YFD2PPAqNbw?t=1
    3 ...
  11. 60.
  12. rengarenk balıklardır ve oldukça güzel görünüme sahiplerdir http://vhekim.com/lepistes-baligi/
    0 ...
  13. 59.
  14. 2 yasindaki yeğenimin pipisine verdigim isim.
    2 ...
  15. 58.
  16. yumurtladığında onlarca yavrusu olan, sonra ne hikmetse onları yiyen balık.
    2 ...
  17. 57.
  18. rengarenk kuyruğuyla akvaryumu güzelleştiren balık türü.
    1 ...
  19. 56.
  20. Aslında oldukça komplike, ilgi isteyen bir balık türü. Ülkemizde dahil olmak üzere bir sürü derneği vardır ve yarışmalar düzenlenir. Genleri belli olmayan akvaryumcu lepisteslerinin dışında seceresi tutulan bir çok renkte, formda ve çeşitlilikte olmak üzere onlarca varyetesi vardır. Üreticiler bir varyete belirleyerek o varyete üzerinde çeşitli üretim yöntemleriyle varyeteleri geliştirmeye çalışırlar hatta kendi varyetelerini üretirler. Tabii bu yılları kapsayan oldukça meşakatli bir süreç. Tek varyete için nereden baksanız 14-15 akvaryum gerekir. Bende kendi adıma tek bir varyete ile uğraşmaktayım.

    Onun dışında akvaryum hobisine yeni başlayanlar için oldukça güzel bir balık. Ama ithal olanlar cidden hassas olabiliyor.
    2 ...
  21. 55.
  22. ilk akvaryum kurdugum siralar ilk yavrumu canli doguran olan lepisteslerden almistim. amazon isimli canli bitkiden bolca vardi tanktA. yavrular bu bitkinin oluklarina arasina saklanarak hem yukardan verilecek yemi yiyebilirler hemde digerleri tarafindan yenilmezlerdi.

    sonra isleri buyuttum cok buyuk olmasada 120 litrelik tankta yunus cichlid besleyip yavru aldim. taa ki birakana kadar birakmak zorunda kalana kadar bir suru ufak turuncu keseli bebisim oldu. ne tatlilardi lan.

    http://www.agaclar.net/fo...9d1232495973-dsc00073.jpg

    http://st1.uzmantv.com/vi...583/n0TVtdQ1pOf/1_100.jpg
    2 ...
  23. 54.
  24. yavrularını yumurta dökmeden canlı doğuran balık.
    bu balıkların aklı fikri sekstir paso doğururlar. 1 erkek 3 dişi alın 1 aya kırktan fazla yavruya sahip olursunuz.
    0 ...
  25. 53.
  26. Her ay bir sürü yavru yapan balık türü. 1 erkeğe 3 dişi düşecek durumda beslerseniz bir çok yavrunuz olur. iyi bakıldığı durumda 2-5 yıl arası yaşarlar. beslemeniz için en az yirmi litre akvaryumunuz olması lazım. (bkz: pahalı işler)
    3 ...
  27. 52.
  28. ufacık balık. çocukken sahiptim bunlardan bir bes alti tanesine. akvaryumu temizlerken ikisi lavabo giderine doğru maceraya atıldı, o kadar ufak oluyorlar. bir de ağızları yukarı doğru eblek bir ifadeleri var. salak oluyor bazıları.
    1 ...
  29. 51.
  30. doğada en yaygin rengi gri olan, kuçuk ama sanateseri gibi baliktir.
    bu arada, bu balik irkinda 12 tane farkli yuzgeç tipi bulunur. uzun kuyruklulari çok guzel...

    Ama akvaryumda beslemek içimden gelmiyor, hiç de gelmedi. akvaryum fikri bile itiyor beni.
    0 ...
  31. 50.
  32. Minik büyümeyren akvaryum balığı....
    0 ...
  33. 49.
  34. yavrulara artemia verilmesi büyümelerine ve renklerinin canlılığına çok faydası oluyor.
    0 ...
  35. 48.
  36. kuyruk erimesi sorununa çözüm aradığım balık türüdür. Ayrıca çiftleşmeler de yok denecek kadar az. Akvaryumda mı sorun var acaba merak etmekteyim.
    0 ...
  37. 47.
  38. yıllar önce besledim bu mendeburu. aynı akvaryumda başka balıklar da vardı. bazı balıklar birbirleriyle anlaşamayıp hep saldırırmış. bu yüzden akvaryuma koyduğunuz balıklara dikkat etmeniz lazım. birbirleriyle anlaşabilen balıklar olması lazım.

    meğer lepistese ayar olan balıklar varmış. bunun koca kuyruğunu yediler yine de ölmedi. yeni kuyruk çıktı kertenkele gibi. vay amk balığıdır.

    haa bir de tavşan gibi devamlı doğurur tüm akvaryum lepistes dolar.
    0 ...
  39. 47.
  40. renkli renkli kuyrukları olan balık... doğum anını izlemek çok zevkli.
    1 ...
  41. 46.
  42. dişileri gösterişsiz erkekleri ise renkli güzel kuyruklu balık türü. akvaryumların en hareketli türüdür.
    2 ...
  43. 45.
  44. Erkekleri testosteron dolu olan, yemleme sırasında bile çiftleşme aşkıyla yanıp tutuşan, dişileri ise ot gibi gezen, mükemmel yavru veren, çok yiyen harika ötesi balıklardır. Yavrularının da tatlılığını söylemeden geçmeyelim.
    0 ...
  45. 44.
  46. Akvaryumun göz bebeğidir. Nedense akvaryum hobisine başlayanların ilk tercihlerinden birisi olur bu balık, o da doğru düzgün yaşatamazlar bile. Normaldir, düşünüldüğü kadar kolay balık değildir. Ama beslemesi çok büyük keyiftir.
    0 ...
  47. 43.
  48. ilk doğumunda yaklaşık 5-10 yavru veren bu balık ikinci doğumda bunun yaklaşık iki katını verir. Fakat yavrularını yediği için tam sayıyı bilmek zor ulur. Doğum saatlerce sürebilir. Yavrular zamanla büyüdükçe renklerine göre cinsiyetleri belirlenir beyaz renginde olanlar dişi olur, erkek balıklar ise dişiye göre çok fazla renkli olur.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük