bugün

yaygınlaşınca tahammülüm kalmadı.bir kadında leopar deseni görünce soğuyorum. eskiden iyiydi herkes kullanamazdı. şimdi sıradan silik ezik kadınlar bile bakıyorsun leopar desen. varoş ayağa düştü.
Bi değişik hayvan.

Geçen belgesel izliyorum, erkek leoparlar dişi leoparla çiftleşmek için birbirleriyle didişiyorlar filan, vay amk! Aynı insanlar alemi gibi dedim, sonra başka erkek geldi dişinin yavrularını yedi, bu olay tüm kedilerde var, dişinin annelik duygusunu silip yeniden çiftleşip kendi neslini güvenceye alıp devam ettirmek için yapıyolar çünkü. Sonra bi baba oğul leopar geldi dişiyle karşılaştılar ama dövüşmediler. Önce baba çiftleşti sonra oğlu. Bu threesome gang bang günlerce devam etti. Belgesel spikeri; “dişi artık rahat hem daha çok keyif aldı hem de yavrularının geleceğini garantiye aldı” gibisinden bişey söyledi. Gerçi ben bu gavatlığa pek ihtimal vermedim ama!
Kendine ait desenleriyle diğer kedigillerden kolayca ayırt edilebilen leopar ile pars eş anlamlı, panter ise leopar, puma, çita, jaguar gibi büyük kedigillerin genel adıdır.
Avladığı yaban domuzunu, ağaca çıkarabilecek kadar güçlü bir kedigil olan leoparı aslan kaplan gibi büyük bir hayvan sanardım, bir erkek leoparın ancak ortalama 30 kg geldiğini öğrenmek şaşırttı. Meğer cüssesiyle orantısız bir güce sahipmiş.
saatte 58 kilomete hız yapabilen hayvanlardır.
erkek olanlari hayli gucludur ve oyle saniyorum ki leoparlar menusu en genis olan buyuk kedi turudur.
safarilerde big five içerisindeki hayvanlar arasında görülmesi en zor olanı. (bkz: big five)
(bkz: pars)
genel meskeni ağaç tepeleri olan bir kedigilin uçup uçamadığı sorunsalıdır. yok uçamıyorsa o ağaç tepelerine nasıl çıkıyor amk?

görsel
Zengin Arapların, favori evcil hayvanıdır.
bir zamanlar fantezi giyim sektörü bu hayvanın desenleri ile ayakta kalıp, köşe olmuştur.

ben de bu açıdan bakıyorum olaya, hayvan hakkında bilgim yok. *
görsel

görsel

görsel

görsel
dort buyuk kediden biridir.Aslinda puma leopardan daha buyuktur ama pumalar kukreyemedikleri icin buyuk kediler sinifinda yer almazlar.
safarilerde big five içerisindeki hayvanlar arasında görülmesi en zor olanı. (bkz: big five)
en büyük düşmanları sanılanın aksine aslanlar veya sırtlanlar değil babunlardır. çete halinde leoparı ortaya alıp parçalayabiliyorlar.
şu hayvanın görsel bunu görsel avlayabilmesi garip değil mi la?
serengeti delikanlısı.
asya ve afrika kıtasının belli bölgelerine dağılmış büyük kedi.
leopar deyince akla hayvan değil moda ikonları gelmeye başladı.
ham madde kendisi olduğu halde hayvandan çok desenin popülaritesi arttı.
orta yaşlı hatunlarda iyi kombine edilirse (bkz: kombine etmek)(yazar burada cengiz abazoğlu izlemiş) iltifat üstüne iltifata yol açabilirken, 15-20 yaş aralığındaki kızlarımızda gördüğümüzde dudakta kırmızı ruj, altında yürümeyi beceremediği topuklu ayakkabılarıyla ybsg dedirtir.
leopar desenini kullandığı zaman o kadar kadınsı duran bir kıyafeti ayarlamak lazım. aranıyor imajı vermeyecek. dengeyi iyi ayarlamak lazım vesselam.

ama yinede hoşlanmam leopar deseninden. (bkz: bizimla değilsin) ne ayakkabıda, ne tişörtte. zaten ben teletabili, ne bileyim bags banili tişört giyen hatunlarla çıkarım , ayaklarında da tivitili şıpıdık terliklerden olsun oğlum, oh mis.
Leopar, Luchino Visconti'nin yönettiği 1963 yapımı film. Özgün adı Il Gattopardo.
mantıksız bir şekilde moda haline getirilmiş desen.
Benim için leopar artık, bugün ne giysem programında nur yerlitaş'ın, leopar desenli kıyafet giyenlere yaptığı eziyet ve zulümdür.. Pes diyorum valla, kadın bu dünyada kendinden hariç herkesin, leopar desenini yanlış kullandığını iddia ediyor... Allahım sen akıl fikir ver bu kadına...
Ben de en iyisi gidip bi leopar elbise giyeyim...!
çakmasını giyene bi şey diyemem ki nefret ederim ama hakikisini giyene üç nokta...
orta asya'da yaşayan ve "kar leoparı" diye bilinen bir türü de vardır ve bu tür dünyadaki en güzel, en hayranlık uyandıran hayvanlardan biridir. ne yazık ki bu güzelliğin farkına varmış ibne evladı kürkçüler yüzünden sayıları binlerle ifade edilecek bir düzeye inmiştir.

http://www.pet-resimleri....data/media/17/9411161.jpg
asaletin zirvesindeki hayvan oğlu hayvan. karnı tok olup avlanmadığı zamanlarda kuyruğu havada geziyor ve bunu gören ceylan-geyik tipi garibanlar rahatlıkla etrafında takılabiliyor.

nat geo wild notu: kurban bir leoparın yaşam alanına girdiyse onun katil gözleriyle karşılaşması iyi şans, karşılaşmaması kötü şanstır. görülmediği her an iş işten geçti kaygısı hissedilirmiş..
(bkz: eye of the leopard)
Yetişkin bir leoparın ön ayakları 10-12 cm,arka ayakları daha küçüktür. Ön ayaklarında beş parmağı vardır, ancak başparmağı havada kaldığı için dört parmağının izi çıkar. Arka ayağında dört parmak bulunur. Her adımda yaklaşık 90 cm yol alır. Arka ayakları dışında dışkısı, avının kalıntıları,ağaçlardaki tırnak izleri varlığını belli eder. Leopar,bir zamanlar ülkemizin sarp,kayalık bölgelerindeki ormanlarda yaşıyordu. Bugün artık ülkemizde görülmüyor.

Leopar benim "eğer dünyaya hayvan olarak gelseniz ne olmak isterdiniz" sorusuna vereceğim cevaptır. Bir hayvan bana göre ancak bu kadar güzel ve asil olabilir. Eyvallahı yoktur kimseye karşı ama kazanamayacağı savaşlara da girmez. Avının peşinden uzun süre koşmaz... Onun yerine pusu kurar ve genelde avına saldırıya geçtiğinde kurbanı için çok geçtir. Tek başına yaşarlar. Ama çiftleşme zamanlarında yaklaşık bir buçuk hafta dişi ve erkek beraber yaşarlar ve avlanırlar. Dişi gebe kaldıktan sonra erkeğin yüzüne bakmaz, erkekte işinin bittiğini anlar. Avını zorda kalmadıkça yağmacı avcılara teslim etmez. Bunun yerine güçlü boyun kasları sayesinde avını bir ağaca çıkarıp orada huzur içinde yer. Bu arada genellikle kendisini takip eden beleşçi sırtlanlarla da dalgasını geçer.

Bir belgesel beş tane çita öldürdüğü bir ceylanı bir kaç tane babuna terk etmek zorunda kalmışlardı. Çitalar riski hiç sevmiyorlardı. Ama bir kaç tane maymunun da 5 çitanın hakkından gelmesi ayrıca onur kırıcı.Gelelim leopara... Aynı sürünün ortasından yavrusunun yanına gitmek için dümdüz geçti.Maymunlar deliye döndü ama kelimenin tam anlamıyla da maymun oldular. "Yürü be" demekten kendimi alamamıştım.

Leoparlar aynı zamanda bulundukları ortamın şartlarına en kolay uyum sağlayan hayvanlardan birisidir. Bu sebepten dolayı avlanılmadıkları takdirde sayıları sürekli artar. Çünkü kendi boyuyla orantılı avlar bulamadığı zamanlarda tavşan yakalar,kurbağa yer. Hatta balık tutmayı öğrenir.

Fakat leoparın Hindistan'da yaşayan türleri yaşam alanlarının insanlar tarafından yokedilmesi sonucu her sene artan bir sayıyla insan avlamaktadırlar. Hatta yapılan tespitlerde bilimadamları anne leoparların insan öldürmeye gitmeden önce yavrularını da yanında götürdükleri belirlenmiştir ki bu yavrularına da insan avlamayı öğretmeye çalıştıkları anlamı taşır.